Duurzame handwerkmaterialen bij Wol zo Eerlijk

Wol zo Eerlijk is een gloednieuwe webwinkel in duurzame handwerkmaterialen, voor breien en haken. Alles zorgvuldig geselecteerd op duurzame kenmerken: biologisch, milieu- en diervriendelijk, vrij van kinderarbeid en met een eerlijke prijs voor alle in de keten betrokken partijen. Garens en breinaalden met een goed, transparant verhaal.

Een kleinschalige onderneming die zeer selectief inkoopt en daarbij kritische vragen stelt. Waar komt de wol of het hout vandaan? Waar wordt het verwerkt en onder welke omstandigheden? Hoe wordt er omgegaan met dieren? En is er sprake van fatsoenlijke arbeidsomstandigheden en eerlijke handel?


Al het fotomateriaal is auteursrechtelijk beschermd.

Hier vind je garens van Hollandse bodem, zoals Texelse Schapenwol van De Noordkroon en Groene Hart biologische wol van Ecological Textiles. Ook de eco garens van het befaamde Nederlands-Roemeense Moeke Yarns, met een handgesponnen uiterlijk, maken deel uit van het assortiment. Wol zo Eerlijk heeft ook een unieke collectie in eigen atelier getwijnd verloopgaren van GOTS-gecertificeerd katoen. Verder is Wol zo Eerlijk exclusief online leverancier van garens van De Wolstorm: Oost-Groningse producent van alpaca en bergschaapwol. In de categorie 'gereedschap' biedt Wol zo Eerlijk een eigentijdse collectie houten breinaalden uit duurzaam Duits beukenhout van het jonge label Knit Affair uit Berlijn en punnikvorken van De Speelgaard.Met elke aankoop in deze winkel dragen consumenten bij aan de missie van Wol zo Eerlijk: het verduurzamen van de handwerkwereld.

Voor meer informatie: www.wol-zo-eerlijk.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.