Afzet bio-AGF in Noorwegen verdubbeld

Afgelopen jaar zagen Noorse retailers de verkoop van biologische levensmiddelen met 12% stijgen. "Een groeiend aantal van onze klanten koopt uitsluitend biologische levensmiddelen. Om specifieke producten te vinden is het echter wel noodzakelijk dat de consument weet waar deze te krijgen zijn", vertelt Petter Dale, bedrijfsleider bij KIWI supermarkt.

Ida Lavold, werknemer van de KIWI AGF-afdeling, legt uit dat veel klanten naar specifieke biologische producten vragen die niet in het assortiment zitten. Niet alleen retailer KIWI bemerkt een groeiende belangstelling voor biologische voeding. Uit een rapport van het Noorse Ministerie van landbouw is gebleken dat de verkoop van biologische levensmiddelen in de eerste zes maanden van het jaar met maar liefst 11,5% toegenomen is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De afgelopen vijf jaar is de verkoop meer dan verdubbeld.

Bron: sb.no

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.