Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Natuurvoedingswinkels kunnen zich onderscheiden met Demeter-producten"

Weerribben investeert in bio-dynamisch met overname Zuiver Zuivel

Tholen – Weerribben Zuivel neemt het merk Zuiver Zuivel over van FrieslandCampina. Dit werd begin december bekend. De vraag is nu wat voor gevolgen deze overname zal hebben voor het biologische en biologisch-dynamische zuivelaanbod in de natuurvoedingsbranche. Klaas de Lange vertelt namens Weerribben Zuivel dat het merk Zuiver Zuivel gewoon blijft bestaan. De overname opent voor Weerribben Zuivel namelijk de deuren naar de biologisch-dynamische zuivelmarkt. "We gaan het komende jaar vol inzetten op Zuiver Zuivel. Daarbij leggen we de nadruk op het feit dat dit een Demeter-merk is."

Klaas geeft aan dat Weerribben Zuivel tot nu toe nog niet heel veel in biologisch-dynamische zuivel deed, behalve wat private label-activiteiten. Ze zien bij Weerribben nog volop groeimogelijkheden in de markt voor biologisch-dynamische zuivel. "Er liggen hierin nog voldoende kansen. Zo kunnen de natuurvoedingswinkels zich onderscheiden door ook Demeter-producten aan te bieden. Dit is erg belangrijk, zeker nu de concurrentie vanuit het supermarktkanaal toeneemt."


Klaas de Lange op de Proeverij v/d Natuur.

Weerribben wil dan ook graag aansluiting zoeken bij de plannen van Stichting Demeter om BD-melk beter op de markt te zetten. "We willen beter onder de aandacht brengen wat Demeter nu precies is en wat de werkwijze inhoudt. Daarbij is het belangrijk om de nadruk te leggen op de sociale aspecten van de Demeter-werkwijze. Zo draagt de werkwijze bij aan het verhogen van de biodiversiteit en kunnen de kalfjes bij de koe blijven."

Is het niet gek om een bestaand merk over te nemen? "De merken Zuiver Zuivel en Weerribben Zuivel staan naar mijn mening naast elkaar in de markt. Het zijn niet echt concurrenten. Zuiver Zuivel is toch meer een Demeter-merk. We zijn heel blij met deze overname." Klaas geeft aan dat Weerribben Zuivel een nieuw stuk aan de fabriek aan het bouwen is. Ook zijn ze al druk met het omzetten van de Zuiver Zuivel-verpakkingen. "We voeren hierbij ook meteen een restyling van het pak door. Hiermee kunnen we een frisse start maken. Vanaf maart gaan we langzaamaan de productie opstarten."

Herstructurering FrieslandCampina

Klaas vertelt dat Weerribben al een tijdje met FrieslandCampina in gesprek was. “In opdracht van de nieuwe directeur zijn alle bedrijfsonderdelen doorgelicht en besloot FrieslandCampina de productie bij bedrijfsonderdeel Ecomel te gaan herstructureren. Dit nadat ze de conclusie trokken dat de volumes in biologisch-dynamisch te klein en te complex zijn voor FrieslandCampina." Weerribben Zuivel zal ook na de definitieve overname samen blijven werken met FrieslandCampina. "Zij leveren de BD-melk aan ons en wij verwerken dit. Deze productie past veel beter bij ons bedrijf."

Voor meer informatie:

Klaas de Lange
Weerribben Zuivel
Veldhuisweg 9
8362 VB Nederland
0527 292529
[email protected]
www.weerribbenzuivel.nl