Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Klanten Bio-Planet laten eigen potjes vullen aan de bedieningstoog

Klanten kunnen voortaan in elke Bio-Planet terecht met hun eigen bewaardoosjes. Die kunnen ze aan de bedieningstoog laten vullen met vlees, kaas of vegetarische bereidingen. Bio-Planet komt daarmee tegemoet aan de vraag van klanten om eigen, herbruikbare verpakkingen mee te brengen naar de winkel.

Geïnspireerd door de klant

Naar aanleiding van Earth Day vroeg Bio-Planet in 2014 aan zijn klanten hoe het zijn winkels nog duurzamer kon maken. 'Eigen verpakkingen meenemen naar de winkel' kwam opvallend veel uit de bus. Bio-Planet voegde de daad bij het woord en startte een testproject op in Bio-Planet Wilrijk. Daar konden klanten vanaf het najaar 2014 hun eigen doosjes laten vullen aan de bedieningstoog. Hun mening over dat testproject konden ze kwijt op evaluatieformulieren aan diezelfde bedieningstoog.


De bedieningstoog met onder andere vlees, kaas en vegetarische producten.

Getest en goedgekeurd

"De reacties van de klanten in Wilrijk waren heel positief", zegt Dirk Peeters, regiomanager bij Bio-Planet. "Daarom besloten we vrij snel om die mogelijkheid te integreren in al onze nieuwe winkels." Sinds half november 2015 kunnen klanten in elke Bio-Planet terecht met hun eigen potjes. "Voorlopig neemt een eerder beperkt aantal klanten eigen doosjes mee", aldus Dirk Peeters. "We krijgen wel heel veel enthousiaste reacties, ook van klanten die nog geen eigen potjes meebrachten. Voor klanten is het belangrijk dat ze de keuze hebben: vlees, kaas of veggie mee naar huis nemen in hun eigen potjes of verpakt door Bio-Planet."

Hygiëne verzekerd

Bio-Planet volgt de hygiënevoorschriften heel strikt en legt zichzelf bijkomende voorzorgsmaatregelen op. Zo zorgt het ervoor dat de potjes van de klanten niet in aanraking komen met de weegschaal en de snijmachine achter de bedieningstoog, en zelfs niet met de toonbank van die toog. Christiaan Beerens, commerciële coach bedieningstoog bij Bio-Planet: "We hebben de lat heel hoog gelegd. Klanten leggen hun eigen potjes in een diepe witte schaal die op een rekje buiten de bedieningstoog staat. De bediende-verkoper neemt ze op een platte witte schaal mee achter de bedieningstoog en vult de potjes. De witte schalen - alle andere schalen in de bedieningstoog zijn zwart - en de opscheplepels waarmee de potjes van de klanten in aanraking komen, worden strikt gescheiden van het andere materiaal. Op die manier is er geen contaminatie mogelijk."



Nog meer duurzame ideeën

'Eigen verpakkingen meenemen naar de winkel' was niet het enige voorstel van klanten om de winkels nog duurzamer te maken. Ook vaak geopperd: 'Verkoop producten in bulk om verpakkingen te vermijden'. Bio-Planet hield ook met die suggestie rekening en startte een tweede testproject in Grimbergen, waar het producten zoals muesli, granen en noten in bulk aanbood. Klanten konden een recycleerbaar zakje of een eigen potje naar keuze vullen. Die test wordt momenteel geëvalueerd.

Voor meer informatie: www.bio-planet.be
Publicatiedatum: