Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Yumeko heeft nu eco matrassen van Nederlandse makelij

Het Amsterdamse merk Yumeko biedt sinds 2010 duurzame alternatieven voor de slaap- en badkamer. Het label staat voor comfort zonder concessies: pure en duurzame producten van natuurlijke materialen, allemaal eco- en/of fairtrade gecertificeerd.



Nieuw: Organic Matrassen

In 2015 introduceerde Yumeko de langverwachte eco matrassen van Nederlandse makelij. Langdurig research naar de mooiste, schoonste en meest comfortabele materialen resulteerde in een tweetal matrassen, aangepast op het slaapgedrag en gewicht van de consument. Een matras van pure natuurlatex omgeven door GOTS-gecertificeerde biologische wol en een luxere variant opgebouwd uit natuurlatex, pocketvering, biologische wol en paardenhaar. In beide gevallen is de tijk gemaakt van zachte biologische jersey katoen. Ook GOTS-gecertificeerd.



Om de serie compleet te maken biedt Yumeko tevens topmatrassen en matrassen voor de allerkleinsten. De samenstelling van de matrassen zorgt voor een optimale ondersteuning, een gezonde slaaphouding en een goede en veilige nachtrust.

De organic matrassen beginnen bij 299 euro voor een kindermatrasje tot 1.379 euro voor een éénpersoons matras met pocketvering.



Achtergrond

Oprichters Stephan Zeijlemaker en Rob van den Dool merkten dat er een beperkt aanbod was van kwalitatief organic bed- en badgoed. In 2010 besloten zij samen een duurzaam initiatief te starten om te laten zien dat fijn baden en lekker slapen ook eco kan. Een langdurige zoektocht naar ecologische materialen volgde, die de twee heren naar alle uithoeken van de wereld bracht. Na een jaar onderzoek is het Yumeko gelukt om een aaibare collectie samen te stellen van zacht bed- en badgoed, gemaakt zonder schadelijke chemicaliën of gifstoffen en onder faire omstandigheden voor de boeren en de arbeiders.

Voor meer informatie: www.yumeko.nl
Publicatiedatum: