Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste producten met nieuw keurmerk 'Bayern-Bio' bij Rewe

Sinds maandag 7 december zijn bij Rewe in Duitsland de eerste levensmiddelen met het nieuwe Beierse bio-keurmerk verkrijgbaar. "Nu kunnen onze klanten doelgerichter voor biologische producten uit Beieren kiezen", zei landbouwminister Helmut Brunner tijdens de marktintroductie in een Rewe-filiaal in M√ľnchen. De handelsketen start in Beieren aanvankelijk met de verkoop van aardappelen, meel, groenten, yoghurt en kruiden met het 'Bayern-Bio'-keurmerk. Volgens de minister werken er echter al meer handelsketens aan de introductie van het nieuwe logo.


Minister Helmut Brunner (l.) met Edmund Pillekamp, verkoopleider van Rewe regio zuid, bij de overgave van een certificaat voor het gebruik van het Beierse bio-keurmerk.

"Steeds meer consumenten zijn bereid om extra te betalen voor de meerwaarde die regionale biologische levensmiddelen bieden, zoals versheid, korte transportafstanden, hoge kwaliteit en traceerbare herkomst. Het eenvoudige, duidelijke en makkelijk te onthouden wit/blauwe bio-keurmerk zorgt hierbij voor transparantie en betrouwbaarheid", aldus de minister. Brunner verwacht dat het nieuwe logo snel bekender zal worden op de markt en hoopt dat dit de afzet van Beierse bio-producten zal bevorderen.

Meer informatie over het nieuwe bio-keurmerk is te vinden op: www.biosiegel.bayern.

Bron: www.stmelf.bayern.de
Publicatiedatum: