Bio-Planet verkoopt nu ook producten met insecten

Bio-Planet biedt nu ook producten met krekels, sprinkhanen en buffalowormen aan. Insecten zijn duurzaam, voedzaam en lekker en vormen een mooi alternatief voor vlees, vis en veggie. De bio-supermarkt van Colruyt Group geeft zijn klanten zo de mogelijkheid om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en om meer variatie in hun menu te brengen.

Duurzaam, voedzaam en lekker

Bio-Planet ging niet over één nacht ijs om producten met insecten in zijn assortiment op te nemen. De bio-supermarkt van Colruyt Group toetste eerst met zijn klanten af of die dezelfde visie over insecten als Bio-Planet deelden inzake duurzaamheid, voedingswaarde en smaak. "Daaruit bleek dat dit het geval was en dat klanten bereid waren om producten met insecten aan te kopen", vertelt Pieter Ceuleers, divisiemanager Bio-Planet. "Insecten bieden ten eerste een ecologische meerwaarde. In vergelijking met vlees zijn er minder grondstoffen nodig om insecten te kweken en ze hebben ook een lage CO2-uitstoot. Daarnaast dragen insecten bij aan een evenwichtige voeding. Ze zitten boordevol voedingsstoffen: koolhydraten, eiwitten, vitaminen, aminozuren... Uiteraard is het voor Bio-Planet-klanten belangrijk dat deze producten lekker zijn."Van Cricket croquette tot Bug balls

Bio-Planet heeft drie producten met insecten in zijn assortiment. De Cricket croquette lijkt op een garnaalkroket, maar bevat krekels in plaats van garnalen. De krekels in de kroket zijn vermalen tot meel en smaken lichtjes naar walnoot. In de Red bug balls zitten vermalen sprinkhanen die op smaak werden gebracht met rode bieten en kruiden. In de Green bug balls zitten volledige buffalowormen gecombineerd met erwten en kruiden. Buffalowormen hebben een nootachtige smaak.Ontwikkeld met insectenchef

Bio-Planet ontwikkelde het nieuwe aanbod samen met David Creëlle, de eerste insectenchef van België. Creëlle opende samen met Liesbet Minne in Gent het eerste insectenrestaurant. Dat hebben ze ondertussen gesloten om te focussen op de productie. Met Bugs World Solution Food hopen ze nog meer mensen te bereiken. "Ik kreeg het idee om met insecten aan de slag te gaan na een reis naar Thailand. Insecten eten is daar doodnormaal. En niet alleen daar. 80% van de wereldbevolking eet insecten", vertelt Creëlle. "Toen in december 2013 in België 10 soorten insecten goedgekeurd werden voor consumptie, besloot ik om in België mensen te overtuigen van de voordelen van insecten. Nu bijna twee jaar later liggen de eerste insectenproducten bij Bio-Planet. Een logische keuze. Bio-Planet is toonaangevend als het over ecologie en duurzaamheid gaat. Op de insecten na, zijn alle ingrediënten puur biologisch. De productie gebeurt door mijzelf, op een ambachtelijke en kleinschalige manier."

Voor meer informatie: www.bio-planet.be, www.bugsworldsolutionfood.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.