Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Me' en 'diervriendelijk vlees' meest irritant

'Me' is het meest irritante woord van het jaar. Dit blijkt uit een verkiezing van het Instituut voor Nederlandse Lexicologie (INL). Nederlanders en Vlamingen mochten een woord nomineren dat ze niet meer willen horen in 2016. Me moeder, me pa en me zus: deelnemers aan de verkiezing kunnen het foutieve gebruik van me niet meer aanhoren. Me kreeg 30% van de 25.000 stemmen en is daarmee de overtuigende verliezer van dit jaar. "'Me' is geen bezittelijk voornaamwoord", laat één van de inzenders weten. Het gaat dan ook om de geschreven vorm van 'me' waar we vanaf willen. In gesproken taal gebeurt het namelijk vaak dat woorden een beetje gemakkelijk, vaak korter worden uitgesproken: "maar dat hoeft niet doorgevoerd te worden op papier."

'Me' kreeg 30% van de stemmen. Diervriendelijk vlees staat met 20% van de stemmen op de tweede plaats (door de media gebruikte term voor vlees met het Beter Leven keurmerk. "Bestaat niet. Doodmaken is nooit vriendelijk").

Klik hier voor meer informatie.


Publicatiedatum: