Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grote open dag op zaterdag 16 januari

Warmonderhof opent haar deuren voor de boeren van de toekomst

Boer zijn is gelukkig allang niet meer alleen weggelegd voor kinderen die worden geboren in een boerenfamilie. Groenhorst Dronten Warmonderhof Opleidingen leidt de boeren van de toekomst op. Het is een school waar studenten in voltijd en deeltijd kunnen leren voor biologisch-dynamisch tuinder, veehouder, akkerbouwer of fruitteler. Het is ook de opleiding waar ze stadsboer of zorgboer kunnen worden. Zaterdag 16 januari van 11:00 tot 16:00 uur houdt deze mbo-opleiding een grote open dag op haar locatie in Dronten. Inschrijven voor deze open dag kan op www.warmonderhof.nl.

Of de bezoekers al zeker van hun opleidingskeuze zijn, of zich nog aan het oriƫnteren zijn: deze grote open dag is de juiste gelegenheid om Groenhorst Dronten Warmonderhof te leren kennen. Met filmpjes, foto's en verhalen van de studenten kunnen zij snel een indruk krijgen van de opleiding.

Er worden tijdens de open dag elk half uur rondleidingen gegeven over de boerenbedrijven waar de school middenop staat. Er is een tuinbouwbedrijf, een veehouderij en een akkerbouwbedrijf. Even verderop is nog het fruitteeltbedrijf gevestigd. De voltijdstudenten van Warmonderhof leren, wonen en werken op deze boerderijen. 's Morgens zitten ze in de klas en 's middags werken ze op het land, in de stallen of in de kas. De deeltijdstudenten van de school zijn veelal volwassenen en wonen verspreid door het hele land. Ze lopen stage op een boerderij van hun keuze en komen gemiddeld een dag per week naar de schoollocatie in Dronten (of in Amsterdam, waar de deeltijdopleiding Stadslandbouw wordt verzorgd).

Tijdens de open dag staan de docenten en de voltijd- en deeltijdstudenten voor de bezoekers klaar om al hun vragen te beantwoorden. Er zijn stands van de Woonderij, van de Hofbedrijven en van stagebedrijven.

Degenen die voor de voltijdopleiding komen en zeker van hun zaak zijn, kunnen alvast bellen voor een intakegesprek tijdens de open dag.

Voor meer informatie: www.warmonderhof.nl, facebook
Publicatiedatum: