I.v.m. Jaar van de Bodem

Geldprijs voor humist Marc Siepman

Humist Marc Siepman (zoals hij zichzelf noemt) zet zich er al jaren in Nederland en België voor in – en dit niet zelden pro deo – om uit leggen van welk levensbelang een gezonde landbouwbodem is en dat ingrijpen niet langer uitgesteld kan worden. Heeft hij gelijk? Hij krijgt dat in ieder geval van de Verenigde Naties die dit jaar uitriepen tot het 'Jaar van de Bodem'. En voor wie dat niet voldoende is: ook de Wageningse Universiteit zet zich hiervoor inmiddels met alle kracht en op internationale schaal in.

Omdat de overheid mensen als Marc niet steunt vindt op donderdag 3 december aanstaande in Kasteel Westhove in het Zeeuwse Domburg de uitreiking aan Marc plaats van een geldprijs van 1.000 euro. Dit ter gelegenheid van het Jaar van de Bodem door stichting De Twaalf Ambachten, centrum voor ecologische technieken, in 1978 opgericht door oud-wetenschapsjournalist Sietz Leeflang, die de prijs hoopt uit te reiken. Voor Marc wordt ook het bekroonde Lied van de Bodem: Slik gezongen door singer-songwriter Tijl Damen.

Tijdstip: 11 uur 's ochtends (ontvangst met koffie om 10:30 uur), locatie: Kasteel Westhove, Duinvlietweg 8 4356 ND Oostkapelle/Domburg, 0118 581254.
 
Klik hier voor een column van Marc Siepman, geschreven voor nieuwsbrief 159 De Twaalf Ambachten.

Voor meer informatie: www.gevoelvoorhumus.nl, 0117 386863 of bij geen gehoor 06 49914538.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.