Jeugdhuis 't Paenhuys organiseert panelgesprekken over 'ons voedsel'
25 november - Bodem
Wat? Ons voedsel komt voor uit de bodem, maar hoe is het gesteld met die bodem? Verschillende landbouw, verschillende visies, verschillende bodem? En welke rol hebben erosie en bemesting op de vruchtbaarheid van onze grond?
Documentaire: Bodemboeren
Panel: Michel Hendrickx (boer), Tom Troonbeeckx (bio-boer), Annie Demeyere en Mathias Abts (departement Landbouw&Visserij), Guido Wyseure (KUL bio-ingenieur).
Moderator: Manuel Sintubin (KUL Bio-ingenieur/ voorzitter MARH)
2 december - Wat ligt er op ons bord in 2030?
Wat: Je bent wat je eet, maar wat eten we in 2030? Lokale of wereldproducten? Traditioneel of liggen er insecten op ons bord? We fileren de voedselketen en degusteren de diverse opties.
Met gratis insectenhapjes
Panel: Frank Fol (bio-kok), Nikolaas Viane (Little Food), An van de Poel (Hoeve in de Zon), Wim Merckx (Voedselteams), ('t Nieuwhuys), (KUL bio-ingenieur).
Moderator: KVLV
Klik hier voor meer informatie.