Jeugdhuis 't Paenhuys organiseert panelgesprekken over 'ons voedsel'

Jeugdhuis 't Paenhuys in het Belgische Hoegaarden is al tientallen jaren lang een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Naast de gebruikelijke avonden in het café, worden er onder impuls van een kern enthousiaste jongeren aan de lopende band activiteiten georganiseerd. De komende tijd staan er diverse panelgesprekken over 'ons voedsel' op het programma. Op 25 november is het thema 'Bodem' en op 2 december 'Wat ligt er op ons bord in 2030?'. Tijdens de eerste avond behoort bio-boer Tom Troonbeeckx tot de panelleden en tijdens de tweede avond bio-kok Frank Fol.

25 november - Bodem
Wat? Ons voedsel komt voor uit de bodem, maar hoe is het gesteld met die bodem? Verschillende landbouw, verschillende visies, verschillende bodem? En welke rol hebben erosie en bemesting op de vruchtbaarheid van onze grond?

Documentaire: Bodemboeren

Panel: Michel Hendrickx (boer), Tom Troonbeeckx (bio-boer), Annie Demeyere en Mathias Abts (departement Landbouw&Visserij), Guido Wyseure (KUL bio-ingenieur).

Moderator: Manuel Sintubin (KUL Bio-ingenieur/ voorzitter MARH)

2 december - Wat ligt er op ons bord in 2030?
Wat: Je bent wat je eet, maar wat eten we in 2030? Lokale of wereldproducten? Traditioneel of liggen er insecten op ons bord? We fileren de voedselketen en degusteren de diverse opties.

Met gratis insectenhapjes

Panel: Frank Fol (bio-kok), Nikolaas Viane (Little Food), An van de Poel (Hoeve in de Zon), Wim Merckx (Voedselteams), ('t Nieuwhuys), (KUL bio-ingenieur).

Moderator: KVLV

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.