Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Courgette toegevoegd aan de Nationale Annex

De expertgroep voor de open groente teelten heeft het ministerie van Economische Zaken geadviseerd om 'courgette groen cylindrisch' toe te voegen aan de Nationale Annex. Het ministerie heeft dit advies overgenomen. Dat betekent dat vanaf 1 januari 2016 alleen nog biologisch zaad gebruikt kan worden van dit sub-gewas.

Voor de overige typen zoals gele en ronde courgettes blijft nog wel ontheffing mogelijk voor het gebruik van gangbaar zaad. Courgette kan volgens de expertgroep worden toegevoegd aan de Annex omdat het biologische aanbod is uitgebreid met de rassen van Clause.

Toelichting

De Nationale Annex is de lijst met (sub) gewassen waarvoor geen ontheffing mogelijk is voor het gebruik van gangbaar zaad. Doel van de Annex is om het gebruik en de productie van biologisch uitgangsmateriaal stapsgewijs te stimuleren. De expertgroepen bekijken elk jaar op basis van (wijzigingen in) het aanbod en de ontheffingsaanvragen voor welke gewassen het aanbod aan biologisch zaad voldoende is voor plaatsing op de Annex. De expertgroepen adviseren het ministerie van Economische Zaken en die stelt de Annex uiteindelijk vast.

Kijk voor meer informatie op www.biodatabase.nl. Daar vindt u ook het actuele aanbod aan biologisch uitgangsmateriaal voor alle gewassen.

Voor meer informatie: [email protected]

Bron: Bionext
Publicatiedatum: