
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
Nature & More van 1 naar 4 telers biologische paksoi
Tuinders Frank, Rini en de broers Van der Meer teelden tot nu toe biologische tomaten, komkommers en andere biologische kasgroente voor Nature & More, maar in de koude periode lag hun grond stil. Paksoi is echter een ideale teelt in het najaar, omdat de kas er nauwelijks voor verwarmd hoeft te worden. Biologisch geteeld is de paksoi dan ook in alle opzichten een duurzaam gewas.
Biologische kasteler Rini Hopmans biedt zijn vrouw Jenny de eerste vers geplukte paksoi aan als een boeket.
Kenmerkend voor biologische kasteelt is dat de groente in de grond staat en niet in substraat. Rini Hopmans, biologische komkommerspecialist uit Bergen op Zoom, vindt het een mooie uitdaging: "De bodem is heel complex. Daar valt nog ontzettend veel te ontdekken. Als je grond in balans is, kunnen wortels zich beter ontwikkelen. Dat leidt tot een gezonde, weerbare plant. Ziekten en plagen krijgen minder kans en het eindproduct heeft een betere smaakbeleving."
Productmanager Janco Koole meldt dat de toegenomen productie het mogelijk maakt om grotere klanten te bedienen en interessante aanbiedingen te doen. Kijk voor meer informatie over de telers op de Nature & More pagina's van de telers: Rini Hopmans met code 184, Organic Brothers met 300, Frank de Koning met 179 en Rob van Paassen met 183.
Voor meer informatie: www.eosta.com, www.natureandmore.com and www.saveoursoils.com
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-23 100.000 kilo bio-aardappelen en -wortelen voor Voedselbank
- 2023-03-22 "Ook het tweede kwartaal zal de gembermarkt uitdagend zijn"
- 2023-03-22 Oostenrijk: De keerzijde van de biologische groei
- 2023-03-22 Zwitserland: Sterke prijsdaling voor bio selderij; clementines en mandarijnen stijgen
- 2023-03-22 "We verwachten veel toekomst in bio"
- 2023-03-22 Productief biologisch herbebossingsproject in Ecuador
- 2023-03-20 "Biologische vijgen hebben van begin af aan de belangstelling van onze klanten gewekt"
- 2023-03-17 "Macadamianoten van ruim 7.000 kleine bio-telers"
- 2023-03-17 Waarom biologisch? Vragen van telers en consumenten
- 2023-03-16 "SwingBio blijft aan terrein winnen op krimpende markt"
- 2023-03-16 Flinke prijsstijgingen bio-AGF in VS
- 2023-03-15 Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- 2023-03-15 Bio-vegan boer Joost van Strien in 5 Dagen op NPO Radio 1
- 2023-03-13 Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- 2023-03-13 Helft wereldbevolking kan leven van voedsel uit eigen land
- 2023-03-10 "Biologische aardappel tegen een betaalbare prijs"
- 2023-03-10 "Candine Bio eerste biologische appel op Marokkaanse markt"
- 2023-03-09 Duitse jongerenorganisaties pleiten voor ggo-vrije landbouw
- 2023-03-09 Hoe nieuwe veredelingstechnieken ten goede kunnen komen aan de biologische sector
- 2023-03-08 "Wij laten telers, importeurs en retailers het verschil maken"