Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nature & More van 1 naar 4 telers biologische paksoi

Deze winter groeit Nature & More van één teler naar niet minder dan vier telers die biologische paksoi gaan kweken. Rob van Paassen uit Oude Leede levert al jaren met succes paksoi aan Nature & More, maar dankzij de grote vraag komen er nu ineens drie telers bij: Rini Hopmans uit Bergen op Zoom, Organic Brothers uit Sirjansland en Frank de Koning uit Tinte.

Tuinders Frank, Rini en de broers Van der Meer teelden tot nu toe biologische tomaten, komkommers en andere biologische kasgroente voor Nature & More, maar in de koude periode lag hun grond stil. Paksoi is echter een ideale teelt in het najaar, omdat de kas er nauwelijks voor verwarmd hoeft te worden. Biologisch geteeld is de paksoi dan ook in alle opzichten een duurzaam gewas.


Biologische kasteler Rini Hopmans biedt zijn vrouw Jenny de eerste vers geplukte paksoi aan als een boeket.

Kenmerkend voor biologische kasteelt is dat de groente in de grond staat en niet in substraat. Rini Hopmans, biologische komkommerspecialist uit Bergen op Zoom, vindt het een mooie uitdaging: "De bodem is heel complex. Daar valt nog ontzettend veel te ontdekken. Als je grond in balans is, kunnen wortels zich beter ontwikkelen. Dat leidt tot een gezonde, weerbare plant. Ziekten en plagen krijgen minder kans en het eindproduct heeft een betere smaakbeleving."

Productmanager Janco Koole meldt dat de toegenomen productie het mogelijk maakt om grotere klanten te bedienen en interessante aanbiedingen te doen. Kijk voor meer informatie over de telers op de Nature & More pagina's van de telers: Rini Hopmans met code 184, Organic Brothers met 300, Frank de Koning met 179 en Rob van Paassen met 183.

Voor meer informatie: www.eosta.com, www.natureandmore.com and www.saveoursoils.com
Publicatiedatum: