Schenking aan Stichting Grondbeheer t.g.v. Kraaybeekerhof

Vereniging van Natuurvoedingskundigen viert 15-jarig bestaan

Het derde lustrum van de Vereniging van Natuurvoedingskundigen (VNVK) is op zaterdag 14 november feestelijk gevierd op het landgoed Kraaybeekerhof te Driebergen. Marga Brusselers, commissievoorzitter VNVK, doet verslag:

Het ontstaan van de opleiding Natuurvoedingskundige vindt zijn oorsprong op Kraaybeekerhof. Daar zijn zij tot natuurvoedingskundigen opgeleid met de biologisch-dynamische landbouw als vertrekpunt en alle daaruit voortkomende inzichten die zich richten op de mens als geheel. Kennis die niet onderhevig is aan hypes maar die zijn oorsprong vindt in het waarnemen en meebewegen met de natuur.Vanuit hun grote diversiteit dragen zij hun kennis uit om zo een bijdrage te leveren aan het bevorderen van de gezondheid, de vitaliteit en het welzijn van de mens.
Dit zowel in consulten, in workshops en lezingen, middels kookworkshops, catering, winkelrondleidingen en ondersteuningen bij open dagen.Tijdens de lustrumviering werd er door Michiel Rietveld, oprichter van het studiecentrum Kraaybeekerhof, een lezing gegeven over 'de vergeestelijking van onze voeding'. Ook ditmaal wist hij weer een stuk verdieping te brengen met voldoende stof tot nadenken. Aansluitend verzorgde Fredrike de Winter een workshop zingen en swingen met bodypercussie om de grenzen op een andere manier op te rekken.Alvorens aan te schuiven aan het overheerlijke buffet, wat door het restaurant van Kraaybeekerhof verzorgd was, werd er door Annemieke Grimbergen uit naam van de VNVK een cheque aangeboden aan Ronnie Horstman en Denise Veldhuis namens het bestuur van Kraaybeekerhof. Deze cheque was voldoende om ±70 m2 Kraaybeekerhof grond vrij te kopen van Stichting Grondbeheer. Het bedrag van 2.455 euro werd namens de vereniging aangeboden vanwege de verbinding die zij hebben met dit inspirerende landgoed en omdat ze graag een bijdrage willen leveren om dit landgoed te behouden.

Kortom een feestelijke lustrum dag waarop de innerlijke mens op diverse vlakken goed gevoed werd.

Voor meer informatie: www.vnvk.nl (de oude website, de nieuwe site is in de maak), www.kraaybeekerhof.nl, www.michielrietveld.nl, www.fredrikedewinter.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.