Christoffel den Herder, DLV Plant:

"Telers vrezen gevolgen verbod gebruik dierlijke mest"

Tholen - GlobalGAP wil de regels rond het gebruik van dierlijke mest aanscherpen. Vanaf 1 juli 2016 zal het gebruik van onbewerkte dierlijke mest in een periode tot 6 maanden voorafgaand aan de oogst van het gewas verboden worden. Christoffel den Herder, senior adviseur biologische akkerbouw en vollegrondsgroenten bij DLV Plant, reageert desgevraagd op de plannen. "De telers maken zich heel veel zorgen over de gevolgen, met name vanwege de korte termijn tot de invoering van het verbod. Als dit allemaal doorgaat zullen ze hele bouwplannen moeten heroverwegen."

Hij vervolgt: "Dit besluit druist naar mijn mening ook in tegen het beleid vanuit de overheid. De overheid wil juist dat we mineralen als mest heel effici├źnt inzetten. Wat dat betreft is dit besluit heel krom." Christoffel hoopt dat de diverse betrokken partijen snel met GlobalGAP om de tafel kunnen gaan zitten. "Ik hoop dat er snel meer duidelijkheid komt. Wat wordt de definitie van dierlijke mest precies en voor welke gewassen geldt deze aanscherping. Al met al staan de belangenorganisatie in de biologische branche hiermee weer voor een nieuwe uitdaging."

Voor meer informatie:
 
Christoffel den Herder
DLV Plant
Agro Business Park 65
6708 PV Wageningen
06 12155131
c.denherder@dlvplant.nl
www.dlvplant.nl 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.