Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bronzen award voor bio-bier Ur-Hop

Twee bieren van de Gulpener Bierbrouwerij zijn op zondag 8 november jongstleden bekroond met een internationale award tijdens de Brussels Beer Challenge. Gulpener Wintervrund ontving GOUD en het biologische bier Ur-Hop, de India Pale Lager van Gulpener ontving BRONS.
 
"Een oprechte beloning voor al het werk en energie die wij dagelijks in de ontwikkeling en productie van onze bieren stoppen", aldus Jan-Paul Rutten, Directeur Gulpener Bierbrouwerij.Brussels Beer Challenge

Twee dagen lang proefde een panel van 75 internationaal gereputeerde bierkenners meer dan 1100 bieren uit alle hoeken van de wereld. De deelnemende bieren werden onderverdeeld in categorie├źn, gebaseerd op origine, typiciteit en stijl. Op het einde van de twee degustatiedagen werden de beste bieren in elke categorie beloond met een gouden, zilveren of bronzen award. Internationale experten evalueren op een objectieve, onpartijdige en professionele manier de deelnemende bieren.Bieromschrijving

Gulpener Wintervrund is een stevige bondgenoot die het gehemelte prikkelt. Krachtig, maar tegelijkertijd verrassend verfijnd. Zijn warme persoonlijkheid dankt Wintervrund aan een afdronk met tonen van zoethout en jeneverbes. Dit bier van hoge gisting heeft een alcoholpercentage van 8,5% en is, zoals de naam al zegt, alleen in de winter verkrijgbaar.
 


Gulpener Ur-Hop, een India Pale Lager. 100% Biologisch, ongefilterd, eigenzinnig speciaalbier van lage gisting. Gebrouwen volgens de unieke brouwtechniek 'dry hopping'. Bij dit 'drooghoppen' voegt de producent de hop pas een week na het brouwproces toe om het hoparoma te verhogen. Zo ruik je de geur van verse hopbellen en geniet je volop van de zo karakteristieke vol bittere smaak.
 

Smaakprijzen

Gulpener brouwt 16 speciaalbieren met grondstoffen uit de regio. Zo komt de hop uit het nabij gelegen dorp Reijmerstok en verbouwen 35 boeren gerst, tarwe, spelt en rogge voor de Gulpener bieren. Hiermee is Gulpener de enige brouwerij in Nederland die Nederlands bier brouwt. En dat proef je. Inmiddels zijn verschillende speciaalbieren in de prijzen gevallen. Nu kunnen ook Gulpener Wintervrund met Goud en Gulpener Ur-Hop met Brons aan het rijtje worden toegevoegd.

Voor meer informatie: www.gulpener.nl
Publicatiedatum: