Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stad Hamburg moet Frunet-Bio compenseren voor schade na EHEC

Tholen - Toen de EHEC-crisis in mei 2011 losbrak, wezen de beschuldigende vingers van de Duitse autoriteiten - bij monde van gezondheidssenator Cornelia Prüfer-Storcks - al snel naar de bio-komkommers van Frunet Bio, die besmet zouden zijn met de EHEC-bacterie. Voor die beschuldiging moet men nu boeten. Vrijdag 23 oktober heeft het Hof van Hamburg de vordering van Frunet in 'Spaans' voordeel toegekend.

Het Hof heeft beslist dat het onjuist was om Frunet als dader van de EHEC-verspreiding aan te wijzen en stelt dat de stad Hamburg het bedrijf Frunet moet compenseren voor de schade, die zowel economisch als aan het imago geleden is. Uiteindelijk bleken niet de Spaanse groenten, maar Egyptisch fenegriekzaad de bron van de epidemie.

Het te compenseren bedrag vereist nog nader onderzoek en zal de rechtbank in de nabije toekomst bepalen. Antonio Lavao van Frunet toont zich in een statement een gelukkig man dat het Hof na 4,5 jaar tot deze beslissing is gekomen. Het vonnis is nog niet definitief en Prüfer-Storcks heeft al aangekondigd in beroep te zullen gaan.

Publicatiedatum: