Geen residuen op bio-appelen

Greenpeace vindt veel residuen van bestrijdingsmiddelen op appelen

Bij een test van appelen in supermarkten in 11 Europese landen heeft Greenpeace in 83% van de geteste appelen restanten van bestrijdingsmiddelen aangetroffen. De helft van de aangetroffen middelen zijn volgens de organisatie schadelijk voor waterorganismen, bijen en andere insecten. Greenpeace testte ook biologische appelen en trof daar geen residuen op aan. De organisatie pleit daarom voor meer biologische teelt van appelen.

Er zijn in totaal 126 appelen onderzocht, waarvan 109 uit de conventionele teelt en 17 uit de biologische fruitteelt. De appelen werden aangekocht in 23 supermarktketens en door een onafhankelijk Duits laboratorium getest op tal van bestrijdingsmiddelen. In totaal werden 39 verschillende stoffen gevonden. Sommige van de aanwezige stoffen zijn erg persistent en kunnen zich ophopen in het milieu, met mogelijk schadelijke gevolgen voor het ecosysteem, aldus Greenpeace. Het hoogste aantal residuen per appel werd gevonden in appelen uit Spanje (4,3) en Nederland (3,4).

Klik hier voor het rapport 'Pesticide application as routine in EU apple production'.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.