Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biologisch & Fairtrade – waar iedereen gelukkig van wordt

Nieuw: Happy Chocolate chocoladerepen

Eindelijk is het zo ver. Udea heeft een geheel nieuw chocolademerk aan het assortiment toegevoegd: Happy Chocolate! "We zijn helemaal 'happy', maar zijn niet de enigen die gelukkig zullen worden van dit merk. Daarom willen we niets liever dan dit gevoel met iedereen delen", vertelt Danny Schüttler, Brandmanager Private Labels.

Do care, eat Happy!

Udea start met een drietal 180 grams repen, waarvan de oorsprong in de prachtige Amazone ligt. Happy Chocolate repen worden namelijk gemaakt van uitzonderlijke kwaliteit cacao uit Peru en Ecuador. "Juist deze cacao is nodig voor chocolade waarvan je echt gelukkig wordt. De reden daarvoor is tweeledig. In dit deel van de Amazone wordt cacao van uitzonderlijke kwaliteit verbouwd. Dit resulteert in heerlijke chocolade die gelukkig maakt op het moment dat je het eet. Primair is dat belangrijk, maar écht geluk bestaat uit meer dan alleen eigen belang en voelt het fijnste als je het met een ander kunt delen. Daarom wilden we graag iets meer doen dan alleen lekker chocolade maken. We hebben hier onze producent ook op geselecteerd. Deze biedt precies hetgeen waar wij naar op zoek waren."Happy Chocolate vindt dat iedereen het geluk van chocolade moet kunnen ervaren, ook de cacaoboeren en de samenleving waarin zij leven. Zij happy, wij happy! Daarom kiest het merk voor:

Biologisch & Fairtrade
Fairtrade helpt boeren zoals Lindley Caballero Mendoza een betere plek in de handelsketen te verwerven. De gegarandeerde minimumprijs zorgt voor een betrouwbare bron van inkomsten. De Fairtrade premie gaat naar coöperatie-projecten die resulteren in middelen om te kunnen investeren in een duurzame toekomst. Denk aan het verbeteren van productiviteit, kwaliteit, educatie en gezondheidszorg. Het biologisch keurmerk vult het Fairtrade keurmerk verder aan op het gebied van milieu-, natuur- en dier- vriendelijke werkwijze. Een krachtige combinatie dus!
 
CO2 neutrale chocoladerepen
De CO2 uitstoot uit de productie wordt gecompenseerd met het planten van bomen in Peru. Deze repen hebben dus geen negatieve invloed op ons klimaat. Fijn! Want een evenwichtig klimaat is belangrijk om cacao succesvol te verbouwen.
 

Links Lindley Caballero Mendoza (coöperatie ACOPAGRO), rechts de cacaoplant.

Agroforestry project
Dit herbebossingsproject helpt cacaoboeren in Peru om op de cacaoplantage ook hout- en fruitbomen te verbouwen. Dit bevordert de biodiversiteit, draagt bij aan een evenwichtig klimaat en verbetert de bodemvruchtbaarheid. Goed voor de cacaoplant en de waarborging van de cacao kwaliteit. Door de extra verdiensten, ook uit de verkoop van het fruit en hardhout, wordt het inkomen van cacaoboeren op langere termijn verveelvoudigd.

Klik hier voor een video met meer informatie over het agroforestry project.

Van iedere verkochte reep gaat €0,05 naar het agroforestry project. Ieder hapje maakt dus echt verschil. Dit smaakt toch naar meer?
 


Deze keuzes geven uitzicht op een langdurig succesvol en duurzame cacaohandel. De cacao wordt op een verantwoorde manier verbouwd, met respect voor de natuur. De cacaoboer wordt geholpen naar extra inkomsten en we blijven verzekerd van de allerlekkerste chocolade tegen een eerlijke prijs. Iedereen Happy!

Wat heeft Happy Chocolate u te bieden?
  • Biologisch & Fairtrade
  • Chocolade van uitzonderlijke kwaliteit
  • Exclusief verkrijgbaar voor biosupers en natuurvoedingswinkels
  • Onderscheidend vermogen in het schap
  • Aantrekkelijke marges en consumentenprijs (2,89 euro – 180 gram)Bestellen?

Neem dan contact op met de verkoopafdeling van Udea: 0413256700.

Sample pakket ontvangen?

Geïnteresseerd, maar liever toch eerst proeven? Tot en met 18 oktober 2015 kunt een samplepakket aanvragen.
Publicatiedatum: