Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ook werkzaam bij een Natuurwinkel

Vitaliteitscoach geeft boek over leefstijl uit

Volgens Martin van de Kamp zijn voeding, ontspanning, ademhaling en motivatie de basis voor een goede vitaliteit. Hoe dit te bereiken is beschrijft hij in zijn boek 'Leefstijl in evenwicht' wat 1 september jongstleden verscheen. "Dit boek is voor iedereen, het is praktisch en handzaam met 62 pagina's. Daarbij geloof ik vast dat ieder mens zich fitter en vitaler kan voelen door simpele aanpassingen in je leefpatroon door te voeren en vast te houden."

In het eerste boek van Martin krijgen lezers uitleg over gezonde voeding en het verschil tussen diverse diëten, en heersende meningen over voeding en gezondheid. Onderwerpen als gezonde voeding, stress, ademhaling, ontspanning en een gezonde houding komen uitgebreid aan bod. "Er zijn veel boeken over gezondheid en voeding beschikbaar, maar dit boekje is handzaam, praktisch en lezers krijgen een totaalplaatje in handen."Volgens Martin, die erg geïnteresseerd is in gezond en vitaal leven, is de maatschappij teveel gericht op snelle en gemakkelijke maaltijden. "In een druk bestaan pak je snel een kant-en-klaarmaaltijd. Toch bevorderen die maaltijden je gezondheid en vitaliteit niet." Het gewone gezonde eten met aardappelen, verse groenten, fruit en vlees werkt het beste. Stelregel is 80% gezond eten. De overige 20% mag je spenderen aan eten wat je echt lekker vindt; een patatje bijvoorbeeld. Bewegen is absoluut essentieel. Het is goed voor je spijsvertering en je voelt je fitter. Ik sport zelf drie keer in de week en dat zou ik niet kunnen of willen missen. Sport helpt je lichaam beter functioneren."

De 28-jarige vitaliteitscoach heeft ruim een jaar zijn eigen praktijk Kampbalans in Voorthuizen. "In mijn praktijk ontvang ik allerlei soorten mensen, maar stuk voor stuk hebben ze in meerdere of mindere mate last van vermoeidheidsklachten en willen ze gezonder en vitaler leren leven. Ik leer hen dat stap voor stap aan door voedingsadvies te geven en ademhalingsoefeningen te doen. Ook geef ik ontspanningsmassages. Verder ben ik werkzaam als verkoper bij een Natuurwinkel."

Welke basistip heeft Martin voor iedereen? "Begin iedere dag met een ademhalingsoefening van 5 minuten. Adem zo'n drie seconden in, via de buikademhaling. Houd je adem vervolgens twee seconden vast en adem dan in zeven seconden uit. Probeer het uitademen steeds meer op te rekken. Je zult je gegarandeerd rustig en ontspannen gaan voelen."

Het boek 'Leefstijl in evenwicht' kost 13,95 euro en is online verkrijgbaar via deze website.

Voor meer informatie over Martin's praktijk: www.kampbalans.nl
Publicatiedatum: