Willem&Drees heeft een bijzondere prestatie neergezet. Zowel Willem Treep als Drees Peter van den Bosch staan in de Duurzame 100 van Trouw. Op vrijdag 9 oktober is in Utrecht bekend gemaakt dat Drees Peter van den Bosch voor het vijfde jaar op rij in de lijst staat en is gestegen naar plek 34. Willem Treep staat er voor het eerst in én meteen op plek 12.

Duurzame 100

De Duurzame 100 wordt ieder jaar door Trouw opgesteld, waarbij er gekeken wordt naar de impact die iemand in het afgelopen jaar heeft gemaakt op Duurzaamheid. De afgelopen 5 jaar stond Drees Peter van den Bosch al in de Duurzame 100. Terecht want hij is de bedenker van het opzetten van de lokale voedselketen en daarmee iemand die het beter wil maken voor Nederlandse boeren. Willem is nu nieuw binnengekomen omdat hij als netwerker en verbinder overal te vinden is. De ondernemer is een pionier die graag een podium biedt aan anderen om succesvol te worden met hun duurzame initiatieven. Met Willem&Drees kunnen kleine Nederlandse producenten toegang krijgen tot de massamarkt en daarmee voldoende basis creëren om hun vakmanschap uit te voeren.Willem&Drees

Willem&Drees is ontstaan vanuit het ongenoegen van de oprichters over het gebrekkige aanbod van eten van eigen bodem. Vers van het boerenland gaat vaak rechtstreeks naar het buitenland, waardoor de klant geen verbinding meer heeft met de herkomst van zijn eten. Willem&Drees brengt etenswaren van Nederlandse bodem én van het seizoen terug in de lokale winkels. Sinds oktober 2014 kunnen consumenten op www.willemendrees.nl boodschappen bij de boer doen die rechtstreeks worden thuisbezorgd.

Willem&Drees is in 2014 65% gegroeid én voor het eerst winstgevend geweest. In 2015 groeit het bedrijf tot en met september met meer dan 40%.

Willem Treep en Drees Peter van den Bosch

Nu de oprichters samen in de Duurzame 100 staan kunnen zij de komende jaren verder bouwen aan lokale voedselketens zodat meer mensen eten uit hun eigen omgeving kunnen krijgen.

Meer informatie is te vinden op deze en deze webpagina.