Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse bio-sector zet groei door

De bio-sector in Frankrijk maakt een bloeiperiode door. Tussen januari en juli van dit jaar steeg het aantal biologische landbouwbedrijven met acht procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

Tegen het einde van het jaar telt het bio-areaal naar verwachting in totaal 1,25 miljoen hectare, wat overeenkomt met 4,6 procent van het totale landbouwareaal. Dat is een toename van tien procent ten opzichten van vorig jaar. In 2007 had de biologische landbouw nog een aandeel van twee procent. Op Europees niveau maakt Frankrijk tien procent uit van het totale areaal binnen de lidstaten.

Volgens de verwachtingen komt de omzet in Frankrijk dit jaar uit op 5,5 miljard euro, wat wederom tien procent meer is dan vorig jaar. Volgens L'Agence Bio is biologisch 'verankerd' in de samenleving. Bijna negen van de tien consumenten koopt biologische producten, zes op de tien koopt deze producten minstens eens per maand. Binnen de markt is 76 procent van oorsprong Frans.

Ook het aantal arbeidsplaatsen blijft groeien, op dit moment zijn er 100.000 fulltime banen direct gelinkt aan de bio-sector.
Publicatiedatum: