Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese miljardair gaat biologische blauwe bessen telen

De éénentachtigjarige miljardair en zakenman, Steve Hsu Hsu, heeft besloten zijn oude dag door te brengen als biologische blauwebessenteler.

Met de vele voedselschandalen van de laatste tijd in het achterhoofd, besloot Hsu voldoende blauwe bessen en theezaad olie te produceren om zijn potentiële klanten te voorzien. Winst maken vindt hij niet nodig.

Zijn interesse in tuinbouw ontstond acht jaar geleden, toen hij nog voorzitter van de Oak Maritime Group in Hong Kong was, en zich realiseerde dat zijn gezichtsvermogen enorm verbeterd was.
Hij was zelfs in staat om zonder bril de krant te lezen. Hij schreef deze verbetering toe aan de periode die hij in Canada doorbracht, waar hij dagelijks een schaaltje verse blauwe bessen had genuttigd. 

Toen hij vervolgens terugkwam in China, merkte hij dat zelfs in de beste restaurants blauwe bessen volstrekt onbekend waren. Om hier verandering in te brengen, begon, de destijds drieënzeventigjarige, Hsu zijn eigen blauwe bessen te telen. De gezonde eigenschappen van dit fruit waren toen nog niet algemeen bekend.

De laatste jaren heeft de groeiende middenklasse in toenemende mate interesse voor kwaliteitslevensmiddelen en zijn zij bereid hier meer aan uit te geven. 

Volgens Hsu willen steeds meer welgestelde consumenten gezonder eten waardoor de belangstelling voor bioproducten groeit.

Bron: scmp.com
Publicatiedatum: