Nieuw, biologisch middel tegen echte meeldauw

In Nederland en België is nu een middel verkrijgbaar tegen echte meeldauw, welke mag worden gebruikt in de biologische teelten. AQ10 is een natuurlijke antagonist van echte meeldauw en geeft geen resistentie. Het middel kan tot in de oogst worden gespoten en helpt mee de druk van echte meeldauw te verlagen. De beste resultaten worden verkregen wanneer AQ10 op de juiste wijze wordt geïntegreerd in het gewasbeschermingsplan, ook in de gangbare teelt en met gangbare gewasbeschermingsmiddelen.


Meeldauw Voor Behandeling Met AQ10, Na Behandeling Met AQ10 en de Penetratie Van AQ10 in Meeldauw Mycelium

Wereldwijd
AQ10 is toegelaten voor de bedekte teelt van aardbeien, tomaten , komkommers en paprika's. In België is de toelating ruimer en inclusief pepers, courgettes, aubergines en meloenen dit najaar beschikbaar voor de Belgische markt. AQ10 wordt al wereldwijd gebruikt in Engeland, USA, Egypte, Duitsland, Griekenland, Italië, Slovenië, Zuid-Afrika en Zwitserland waar het product toegepast wordt om controle te krijgen op diverse soorten meeldauw in gewassen van rozen tot wijnstokken.

Werking
AQ10 is een biologische contactfungicide welke levende sporen bevat van de schimmel Ampelomyces quisqualis, een specifieke antagonist van echte meeldauw. Ampelomyces quisqualis is een micro-organisme dat vrij in de natuur voorkomt en niet genetisch gemanipuleerd is. Na toepassing van AQ10 gaan de sporen van Ampelomyces quisqualis kiemen en het mycelium van de echte meeldauw penetreren en parasiteren


Voor meer informatie:
Gerco Overweg
HortiPro BV
info@hortipro.com
www.hortipro.com/aq10.htm

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.