Een korte vooruitblik

BioXpo brengt Belgische bio-sector bijeen

In Brussel vindt van 27 en 28 september BioXpo plaats. Martine van Schoorrisse geeft alvast een vooruitblik op de beurs: "Het is de eerste beurs waarbij zowel de Vlaamse als Waalse bio-keten, van telers tot retailers, bij elkaar komen. Vitasana is een tweetalige beurs maar deze is echter vooral voor (bio-)winkeliers en richt zich op business-to-business. BioXpo brengt de hele keten bij elkaar en richt zich vooral op het netwerken."
 
Over het aantal bezoekers kan de organisatie zich nog niet uitlaten: "Wel verwachten onze partners van Vitasana, door de combinatie met BioXpo minstens 20% meer procent bezoekers dan vorige editie" Voor deze eerste editie staan er een paar exposanten die zeker niet gemist mogen worden. "Heel interessant voor de landbouw is er een bio-kenniseiland. Daarnaast is er een bio-marktplaats voor marktdeelnemers die actief zijn in de korte keten." Het hele programma is terug te vinden op de website.
 
Het ontmoeten is volgens Martine nog steeds echt nodig: "Veel mensen denken dat er een vlotte ketenwerking is omdat de bio-sector klein is. Dat berust echter op een misverstand. Veel ondernemers binnen de bio-sector zijn vooral bezig met teelt en/of handel en steken te weinig tijd in het netwerken met de bio-ondernemers uit de andere deelsectoren. Hier wil deze beurs verandering in brengen."

Auteur: Arnaud-Jan de Braal
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.