Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Judith de Hont, Fawaka Nederland:

“PuurFair kan uitgroeien tot begrip”

Tholen - Afgelopen weekend vond in Amsterdam-Noord de eerste PuurFair plaats. Deze beurs voor duurzame inspiratie biedt meer dan biologische en duurzame producten, er was ook volop ruimte voor workshops en lezingen. “Het was ontzettend leuk om samen te werken met mensen die echt hart voor de zaak hebben”, vertelt Judith de Hont van Fawaka Nederland.Samen met haar collega Debra Schrader tweette Judith veel over hun belevingen op de eerste PuurFair. Ook Debra is enthousiast: “Er heerste een blije stemming, ook onder de standhouders. Het was heel positief en de standhouders waren blij er te zijn.”

Naast standhouder die hun producten konden aanbieden, werden er workshops en lezingen gegeven. Zo presenteerde Milieudefensie een workshop om samen aan een schonere lucht en eten uit de buurt te werken, vertelde iemand van Greenpeace over bloemen en bijen en bouwde Acacia Groenkunst twee dagen lang aan stapelmuren. “Het was heel leerzaam en informatief”, vervolgt Judith.“Het meest indrukwekkend vond ik de excursie naar Ceuvel”, vertelt Judith. Met een Noord-Afrikaanse vissersboot, “die ook is gebruikt door bootvluchtelingen”, konden bezoekers van de PuurFair een uitstapje maken naar Ceuvel. Deze woongemeenschap streeft naar een duurzame samenleving, er zijn bijvoorbeeld plannen voor een duurzame woonwijk.

De bezoekersaantallen vielen wat tegen, laten Debra en Judith weten. “Maar de organisatie was perfect”, vertelt Debra. “Er was veel communicatie vooraf en de locatie was perfect.” Judith sluit af: “Ik denk dat de PuurFair de potentie heeft om uit te groeien tot een begrip in Nederland.”
Die positieve stemming blijkt ook uit de laatste tweet die het tweetal verstuurde vanaf de PuurFair: “Wij gaan weer naar huis. Maar voldaan en geïnspireerd! @PuurFair, bedankt en tot volgend jaar!”