Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BioRey druk met kwaliteitsinspecties biologische uien

Bij BioRey in Lelystad zijn ze momenteel erg druk met de kwaliteitsinspecties in de biologische uien. Lou van Reij, directeur van BioRey: "Bij BioRey besteden we veel aandacht aan de kwaliteitsbewaking van de biologische uien, vanaf het zaaien tot en met afleveren. Dit gebeurt samen met de afdeling kwaliteitszorg. Ook deze week zijn er een aantal dagen hiervoor uitgetrokken om samen met de kwaliteitsverantwoordelijken de percelen en de in opslag liggende uien te inspecteren. Deze kwaliteitsbewaking draagt bij aan continuïteit en waarborg van het product tot einde seizoen."


Eén van de vroege percelen.

Hij geeft aan dat ze door de intensieve controles snel kunnen inspringen bij kwaliteiten die niet voldoen aan de normen van de afnemers. "Doordat wij de ondergebrachte uien in meerdere provincies laten telen, kan er vroegtijdig snel geschakeld worden. Hierdoor kunnen we de kwaliteit en continuïteit waarborgen. We werken al jaren met hooggekwalificeerde biologische telers die hun vak beheersen en hierdoor kwaliteitsverlies tijdens het groeiproces weten te beheersen. Deze manier van werken hanteren we ook in de pompoenen, wortelen, knolselderij, witte kool, paksoi et cetera. Maar ook bij de industriële producten die bestemd zijn voor de conserven, soepen en sappen en diepgevroren producten, waaronder ook de afzet bestemd voor babyvoeding."Voor meer informatie: www.biorey.nl
Publicatiedatum: