Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Leen Menken Foodservice Logistics 'Ster van Zoetermeer 2015'

Woensdagochtend 16 september is de winnaar van 'De Ster van Zoetermeer' bekend gemaakt. Leen Menken Foodservice Logistics heeft de prijs in ontvangst mogen nemen van de RVOZ (Ondernemers vereniging Zoetermeer). De prijs is uitgereikt tijdens het Miljoenennota ontbijt, dit wordt jaarlijks georganiseerd door de RVOZ, de gemeente Zoetermeer en van Lanschot op de dag na Prinsjesdag. De ander vier genomineerden waren Team Lotto-Jumbo, NFGD Audiovisueel, LG-Sonic en de gemeente Zoetermeer.

Met de ster van Zoetermeer wil de RVOZ een bijzondere ondernemer in de spotlight zetten. Tijdens de bijeenkomst kozen de aanwezigen wie van de genomineerden de Ster van Zoetermeer zou worden. Burgemeester Charlie Aptroot was één van de ruim 200 gasten. Dit is de eerste Ster die wordt uitgereikt, vorig jaar is deze ondernemersprijs geïntroduceerd.


Voorzitter Robbert Willems en vice voorzitter Nicole Hofland reiken de prijs uit.

Leen Menken, directeur van Leen Menken Foodservice Logistics, was erg verrast. In zijn dankwoord gaf hij aan dat het vooral de mensen zijn bij Menken die het verschil maken. "En Zoetermeer is een stad waar wij fantastische medewerkers hebben gevonden en nog steeds vinden", aldus Leen Menken. In een korte anekdote vertelde hij dat de gemeente Zoetermeer ten tijde van de oprichting van zijn bedrijf (1987) wat minder enthousiast was. "Ze vonden het maar niks dat iemand een groot magazijn zou laten bouwen en daar alleen maar wat gekoelde en diepgevroren goederen zou opslaan. Dat levert toch geen werkgelegenheid op, zo vond de gemeente. Ik heb herhaaldelijk moeten benadrukken dat we daarnaast ook gingen orderpicken, goederen distribueren en nog veel meer. Uiteindelijk is er ingestemd en zijn er nu meer dan 200 mensen bij ons aan het werk."

Leen Menken is gestart met de opslag van gekoelde en diepgevroren goederen. Een kleine tien jaar later zijn zij zich gaan specialiseren in de logistieke ontzorging voor grote formuleketens, retailers en cateraars. Dat specialisme en Leen zijn ondernemende aard hebben hem er toe doen besluiten in 2012 te starten met de distributie voor online bedrijven in food. Destijds een nieuwe en nog wat onzekere markt. Inmiddels verzorgt het Zoetermeerse bedrijf voor een groot aantal (bio-)klanten de distributie van pakketten met gekoelde of diepgevroren goederen tot bij de consument aan huis.
Publicatiedatum: