Inschrijving Koning Willem I Plaquette geopend

Vandaag, dinsdag 1 september, ook bekend als Duurzame Dinsdag, is de inschrijving voor de 'Oscar' van het Nederlandse bedrijfsleven geopend. Bedrijven met duurzame innovaties kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor de prijs.

Inschrijven kan voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap en voor de Koning Willem I Prijs. Deze prijzen worden in mei 2016 wederom uitgereikt door Hare Majesteit Koningin Máxima en Prof. Dr. K.H.W. Knot, President van De Nederlandsche Bank N.V. en voorzitter van de Koning Willem I Stichting. De Koning Willem I Stichting wil met deze ondernemingsprijzen bekendheid geven aan positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie.

In 2014 ontving Coöperatie TexelEnergie U.A. de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Deze onderneming wordt gezien als een inspirerend voorbeeld van de participatiesamenleving waarin burgers meer verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leven en de omgeving. Koninklijke FrieslandCampina N.V. (categorie Grootbedrijf) en KOTUG International B.V. (categorie MKB) mochten in 2014 de Koning Willem I Prijs in ontvangst nemen. Nederlandse organisaties kunnen zich tot en met 31 januari 2016 kandidaat stellen.

Prof. Dr. K.H.W. Knot, President van De Nederlandsche Bank N.V. en voorzitter van het Bestuur van de Koning Willem I Stichting: “Het bestuur van de Koning Willem I Stichting ziet er naar uit om ook deze editie Nederlandse bedrijven te kunnen belonen voor goed en innovatief ondernemerschap. Ondernemingen die zich onderscheiden in durf, daadkracht en doorzettingsvermogen of bezig zijn met een duurzame ontwikkeling nodig ik dan ook van harte uit zich kandidaat te stellen voor de Koning Willem I Prijs of Plaquette 2016.”


Foto: Winnaars 2014 samen met Hare Majesteit Koningin Máxima en dhr. Prof. dr. K.H.W. Knot | Fotograaf: Maarten Huisman

Koning Willem I Prijs & Koning Willem I Plaquette 2016

De Koning Willem I Prijs is dé nationale ondernemingsprijs die tweejaarlijks wordt toegekend door de Koning Willem I Stichting. De prijs wordt in twee categorieën uitgereikt: Grootbedrijf en MKB. Ondernemingen die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerking. De Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap beloont duurzame innovaties van kleine of grote organisaties. Organisaties met duurzaam management, een duurzaam product of dienst, duurzame internationale samenwerking of die duurzaam produceren worden uitgenodigd zich in te schrijven. De vakjury beoordeelt de inzendingen en selecteert drie kandidaten. Deze bedrijven kunnen zich tevens inschrijven voor de EBAE, de European Business Awards for the Environment.
 

Over de Koning Willem I Stichting

De Koning Willem I Stichting is in 1958 in het leven geroepen door De Nederlandsche Bank N.V. en een aantal, aan het bedrijfsleven gelieerde, organisaties. Sinds 1958 kent de Stichting prijzen en plaquettes voor onderscheidend ondernemerschap toe. De Koning Willem I Stichting heeft als doelstelling de nationale economie van nieuwe impulsen te voorzien en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. In het bestuur zijn o.a. vertegenwoordigd: De Nederlandsche Bank N.V., Ministerie van Economische Zaken, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, VNO-NCW, MKB Nederland, De Maatschappij, Instituut Nederlandse Kwaliteit, NIVE, TNO, Kamer van Koophandel Nederland, Koninklijk Instituut van Ingenieurs, Nederlandse Vereniging van Banken en De Nederlandse Staatsloterij.

Voor meer informatie: www.kw1prijs.nl
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.