Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Goed jaar voor de kiwibes"

Bijzondere oogst op komst bij de Fruitweelde

Vol verwachting wordt in Ingen, in het hart van de betuwe, uitgekeken naar een bijzonder moment. De eerste echte oogst van de vier jaar geleden aangeplante kiwibessen komt namelijk dichtbij. De allereerste rijpe kiwibes is zojuist bij de Fruitweelde geproefd en over een week of twee verwacht eigenaresse Elze-Lia Visser van biologische fruittuin Fruitweelde een ruime oogst te hebben. "Voor de kiwibes is dit een heel goed jaar geweest. De planten hebben veel bloesem gehad en nu zijn onze kiwibessen bijna klaar om geplukt te worden."



Unieke producten

"Wij vinden het een uitdaging om unieke en vooral heel smaakvolle producten te kweken op de Fruitweelde. De kiwibes is daar een goed voorbeeld van", vertelt Elze-Lia. "Het is een product met een hele rijke, warme smaak. Het is ook een echt vitaminebommetje." De kiwibes is ongeveer zo groot als een druif. De binnenkant lijkt op een kiwi met dezelfde mooie stervorm en kleine pitjes. Het schilletje is echter glad en zacht, waardoor je de hele bes, met schil, kunt eten. Het vruchtvlees smaakt zoet, en is rijker van smaak dan de grote kiwi. De kleuren van de verschillende soorten kiwibessen variƫren van groen tot donkerrood.



De kiwibes eet je zo uit het vuistje

De kiwibes wordt vooral vers gegeten, zo uit het vuistje. Ideaal voor kinderen om mee te nemen naar school en als tussendoortje. Door het mooie uiterlijk van de doorgesneden vrucht zien ze er ook mooi uit in een fruitsalade of op een stukje gebak.

De kiwibes is op zijn lekkerst als ze net een beetje zacht begint te worden. De schil kan dan wat rimpelig beginnen te worden, vaak zijn dat de lekkerste. Als de vrucht nog stevig aanvoelt kun je hem bewaren in de koelkast. Buiten de koelkast wordt de vrucht rijp en zacht, om direct op te eten.



Nautilus Organic

Voor het bestellen van deze bijzondere bessen door groothandel, horeca of winkeliers, verwijst Elze-Lia door naar Nautilus Organic, de biologische telerscoƶperatie waar Fruitweelde bij aangesloten is.

Voor meer informatie: sales@nautilusorganic.nl of 0321 328040
Publicatiedatum: