"Meerdere bio-winkels niet op de planning"

Albert Heijn gaat bio-winkel openen

Tholen - Albert Heijn opent begin september een eerste eigen biologische winkel. De AH aan de Utrechtse Twijnstaat wordt het eerste filiaal met een bio-winkel. "Dit wordt een aanvulling op de bestaande supermarkt", vertelt Dagna Hoogkamer van Albert Heijn Communicatie. Wil AH met deze bio-winkel gaan concurreren met natuurvoedingswinkels en biologische supermarkten? Dagna: "Nee, het openen van deze bio-winkel is geen doel op zich voor Albert Heijn. Het openen van meerdere biologische winkels staat dan ook niet op de planning. Deze ruimte is gewoon beschikbaar naast de bestaande winkel. Het is een bijzondere combi en we zijn benieuwd wat de klant er van gaat vinden."

Ze geeft aan dat de supermarkt eind augustus zal sluiten voor een verbouwing en de vernieuwde winkel zal op woensdag 2 september weer geopend worden. "De winkel breiden we onder meer uit met een ruimte naast het bestaande pand. We zochten een goede bestemming voor deze kleine ruimte. Omdat steeds meer van onze klanten kiezen voor biologisch en onze pop-up store voor louter bio-producten zo'n succes was, kwamen we op het idee voor deze aparte bio-winkel. Eén van de medewerkers van de AH-supermarkt gaat de winkel runnen."

Dagna benadrukt dat Albert Hein de klant graag keuzes wil bieden. "Albert Heijn is al heel lang met biologisch bezig. Zo was AH de eerste supermarkt met een eigen bio-merk. Drie kwart van de Nederlanders koopt inmiddels bio-producten en daarom willen wij een uitgebreid en herkenbaar assortiment aanbieden. We willen de consument graag keuzes bieden in het assortiment, daarom kunnen ze bij ons terecht voor alle soorten producten."

Ze vertelt dat AH voor een uitgebreid bio-assortiment gaat. "Hierbij kijken we naar alle categorieën. We hebben nu al zo'n 1.200 biologische producten in het assortiment, waarvan 500 onder ons eigen merk AH Biologisch. Dit assortiment varieert van komkommers tot babyvoeding en van quinoa tot wijn. De bio-winkel heeft straks een oppervlakte van ongeveer 30 vierkante meter. Hierin kunnen we daardoor niet ons hele bio-assortiment aanbieden. Het zal gaan om een goede selectie." Voor de andere producten kunnen de klanten volgens haar terecht bij de grotere buurman.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.