Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Strategie-bijeenkomst over vervolg octrooiactie

Op 7 juli heeft Bionext met stakeholders uit de sector gesproken over het vervolg van de octrooicampagne Hart voor biodiversiteit, geen octrooi op leven. De aanwezigen zijn bijgepraat over de lobbystrategie van Bionext en er is gebrainstormd over een vervolg op de succesvolle paprika-actie. De aanwezigen waren het met Bionext eens dat het belangrijk is om de campagne internationaal verder uit te rollen. Doel hiervan is de octrooiproblematiek in meer EU landen op de kaart te zetten. Na de uitspraak van de Grote Kamer van Beroep van het Europees octrooibureau is de noodzaak voor een wijziging van de Europese octrooiwetgeving verder toegenomen. In die uitspraak staat namelijk dat ook eigenschappen van klassiek veredelde planten geoctrooieerd kunnen worden.

Gelukkig staat de Nederlandse politiek aan onze kant. Staatssecretaris Dijksma heeft onlangs in een brief aan de kamer bevestigd dat ze verdergaande wijzigingen door wil voeren in het octrooirecht ten gunste van de veredelaars (kwekers). Tijdens het Nederlandse voorzitterschap van de EU, in de eerste helft van 2016, wil Dijksma het onderwerp in Europa breed politiek op de kaart zetten.

Voor meer informatie: raaijmakers@bionext.nl

Publicatiedatum: