Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gewassaldo's en bouwplansaldo vergelijken met nieuwe KWIN Saldo app

Vorige maand is de 29e editie van de Kwantitatieve Informatie voor de Akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt (KWIN-AGV) verschenen met voor een groot aantal akkerbouw- en vollegrondsgroentegewassen actuele saldoberekeningen voor de gangbare en de biologische praktijk. Nu is ook de KWIN Saldo app gelanceerd. Met een KWIN Saldo app heeft u online inzicht in actuele saldoberekeningen voor akkerbouw- en vollegrondsgroentegewassen. U kunt uw eigen gewassaldo’s en bouwplansaldo berekenen en vergelijken met KWIN.

KWIN Saldo apps

Er is zowel een app voor de gangbare als voor biologische praktijk. In de KWIN Saldo apps zijn de KWIN saldo’s van akkerbouw- en vollegrondsgroentengewassen opgenomen. Dit zijn representatieve saldo’s voor de meest verbouwde gewassen uit KWIN-AGV 2015.Wat kunt u met de KWIN Saldo app?

De KWIN Saldo app geeft het volgende per gewas weer:
  • Bruto geldopbrengst (opbrengst maal opbrengstprijs).
  • Kostenposten (uitgangsmateriaal, bemesting, gewasbescherming, energie, afzetkosten, overige productgebonden kosten en loonwerk).
  • Saldo (bruto geldopbrengst minus kosten).
  • Aantal arbeidsuren per hectare.

Met de app kunt u het saldo van uw gewas vergelijken met het KWIN saldo door de opbrengst, de opbrengstprijs, de kostenposten of het aantal arbeidsuren aan te passen. Ook kunt u uw bouwplansaldo vergelijken met het bouwplansaldo op basis van KWIN.
Downloaden

U kunt de KWIN Saldo apps downloaden door het aanmaken van een account op Akkerweb via www.akkerweb.nl. Vervolgens kunt u één of beide apps toevoegen.
Kosten

De kosten bedragen:
  • KWIN Saldo Gangbaar 70 euro
  • KWIN Saldo Biologisch 40 euro

Voor meer informatie: Joanneke Spruijt
Publicatiedatum: