Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Consument willen tot 50% meer betalen voor bio-product

Chinese bio-voedselimport geraamd op ongeveer $20 miljoen

De invoer van levensmiddelen is sterk groeiende in China. En de verwachting is dat de vraag naar voedsel uit het buitenland nog verder zal gaan groeien. Dit als gevolg van binnenlandse voedselschandalen. De afgelopen jaren is de import jaarlijks met 15 procent toegenomen. De hoeveelheid geïmporteerd voedsel is in de afgelopen tien jaar zelfs meer dan verviervoudigd. In 2018 zal China naar verwachting de topimporteur van buitenlandse voedingsmiddelen worden, de totale waarde van de import kan dan 77 miljard dollar gaan bereiken. Eetbare plantaardige oliën, granen en melkproducten zijn goed voor ongeveer de helft van al het geïmporteerde voedsel.


© Huating | Dreamstime.com - Carrefour In China Photo

Van bijzonder belang bij de invoer van voedsel zijn biologische voedselproducten. Eens gezien als een luxe voedingsmiddel, zijn ingevoerde biologische voedingsmiddelen een steeds meer toegankelijke optie voor een Chinese consument met een groeiend besteedbaar inkomen. De markt voor biologische voedsel in China is verdrievoudigd sinds 2007 en de markt is momenteel goed voor 1,01 procent van de totale voedselconsumptie. Dit is nog altijd een stuk lager dan de 5 tot 8 procent in sommige markten in Europa en de VS. De marktwaarde van de biologische importproducten in China wordt momenteel geschat op zo'n 20 miljoen dollar. De meeste bio-producten worden geconsumeerd door Chinezen uit de midden- en hogere klasse met kinderen.

Uit een consumentenstudie waarbij 204 Chinese bio-consumenten in Beijing en Shanghai betrokken zijn, bleek dat 71 procent van hen bereid is om een premie van 20 tot 50 procent te betalen voor biologische producten. De top 5 redenen voor het kopen van biologisch waren allemaal gerelateerd aan de borging van de kwaliteit van het voedsel.

Klik hier voor meer informatie.
Publicatiedatum: