Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Estland beste vakantiebestemming met elektrische auto

Autovakanties zijn populair, de auto is volgens het CBS met afstand het meest gebruikte vervoermiddel richting het vakantieadres. Bij meer dan de helft (55 procent) van alle zomervakanties van het afgelopen jaar was de auto het meest gebruikte transportmiddel. Duitsland, België en Frankrijk zijn de meest populaire vakantielanden bij de Nederlanders die kiezen voor een autovakantie. Daarnaast staan ook Oostenrijk en Italië hoog genoteerd op de lijst. De belangrijkste reden om te kiezen voor een autovakantie is de vrijheid. Veel mensen vinden het fijn om overdag flexibel te zijn tijdens hun vakantie.

Maar naar welk land kun je het beste gaan als je met een elektrische auto vakantie wilt vieren? Voor veel automobilisten met een elektrische auto is het vaak nog best lastig om buiten Nederland op vakantie te gaan. Dit komt met name omdat er in veel landen nog steeds te weinig oplaadpunten zijn. Daarnaast zijn niet alle laadstandaarden vertegenwoordigd in de verschillende landen en kan ook het betalen vaak nog een probleem zijn. Controleer dus altijd of jouw auto geschikt is voor de laders in het land van bestemming en op welke manier je aan de lader kunt betalen.Daarom heeft Allego een overzicht samengesteld van de beste landen om met een elektrische auto op vakantie te gaan.

Estland
De overheid in Estland heeft 165 snelladers geplaatst en is hierdoor één van de weinige landen met een landelijk dekkend laadnetwerk. De laadpalen staan onderling niet meer dan 60 kilometer uit elkaar. Een uitstekend land om met je elektrische auto op vakantie te gaan dus.

Noorwegen
Heel veel Noren rijden elektrisch en er zijn 1691 oplaadpunten waarvan 145 snelladers, wat relatief veel is voor een bevolking van maar 5 miljoen mensen. Dat veel Noren elektrisch rijden heeft niet per se te maken dat de bevolking zo milieuvriendelijk is, maar komt voornamelijk vanwege de aantrekkelijke privileges die de Noorse overheid de bevolking biedt. In de Noorse steden mogen elektrische auto's gratis parkeren en over de busbanen rijden om files te vermijden.

Nederland
Op vakantie gaan met je elektrische auto is geen probleem in ons eigen land. Nederland is één van de koplopers op het gebied van elektrische mobiliteit. Op zeer veel plaatsen in Nederland zijn laadpalen te vinden. Ook op het gebied van snelladers hoeft de vakantieganger zich geen zorgen te maken. Het snel groeiende snellaadnetwerk van Allego dat nu al bestaat uit bijna 50 snelladers is altijd binnen bereik.

Frankrijk
Frankrijk is net als Nederland een voortrekker op het vlak van elektrische mobiliteit. De Franse autofabrikanten kwamen als één van de eerste met verschillende elektrische modellen op de markt. Frankrijk heeft 4514 oplaadpunten waarvan 140 snelladers. Met name de dekking in Zuid-Frankrijk is uitstekend. Om gebruik te maken van een laadpaal moet je een abonnement nemen met laadpas bij het desbetreffende laadnetwerk. De verschillende netwerken werken nog niet zodanig samen dat je met de verschillende pasjes overal kunt laden. Plan je reis goed voordat je op pad gaat.

Verenigd Koninkrijk
Het Verenigd Koninkrijk gaat de aankomende 5 jaar 500 miljoen pond investeren in de infrastructuur voor elektrische mobiliteit. Het zal dan ook niet zo lang meer duren voordat er een volledige landelijke dekking is. Het land heeft nu 1858 oplaadpunten waarvan 323 snelladers, waardoor je er prima met vakantie kan.

Voor meer informatie: www.allego.nl
Publicatiedatum: