Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Start opleiding Stadslandbouw Amsterdam

Warmonderhof start half september in Amsterdam met een mbo-opleiding Stadslandbouw. Op het erf van Fruittuin van West in de hoofdstad is een klaslokaal verrezen. Deze stadslandbouw-fruittuin is een perfecte locatie om theorie en praktijk te combineren. Speciaal voor de opleiding in Amsterdam wordt een informatiemiddag gehouden, op dinsdag 25 augustus om 14:00 uur. Aanmelden daarvoor is verplicht.

In de maatschappij is momenteel een ontwikkeling waar te nemen naar duurzamer, verantwoorder eten en naar het zelf verbouwen van voedsel. Moestuinenverenigingen worden overstelpt met aanvragen en gemeenten krijgen steeds vaker de vraag of braakliggende stukken grond tijdelijk of permanent in gebruik mogen worden genomen door tuinders en buurtbewoners, om er hun eigen voedsel te telen. Zo gaan sociale cohesie en het zelf verbouwen van voedsel steeds vaker hand in hand.Ook Zorglandbouw

Warmonderhof speelt daarop in door in haar tweejarige opleiding BD-landbouw het keuzedeel Stadslandbouw aan te bieden, dat zich specifiek richt op het telen in of nabij de stad. De opleiding wordt in Amsterdam aangeboden omdat veel studenten uit het westen van het land komen. Overigens wordt dezelfde opleiding ook in Dronten aangeboden. Daar bevindt zich de hoofdlocatie van de school, gevestigd op drie boerderijen voor tuinbouw, veeteelt en akkerbouw. De deeltijdopleiding biedt, behalve het keuzedeel Stadslandbouw, ook de keuzedelen Zorglandbouw en Verdieping plant/vee aan.

Dagen en tijden

De opleiding in Amsterdam wordt gegeven op dinsdagen van 10:00 tot 20:00 uur en start op 15 september. Daarnaast dienen de studenten twee dagen per week stage te lopen bij een (stads-)landbouwbedrijf.

Open dagen Amsterdam en Dronten - aanmelden via deze link.
Dinsdag 25 augustus - Amsterdam.
Rondleiding en info over de opleiding Stadslandbouw/Fruittuin van West.
Donderdag 27 augustus - Dronten.
Rondleiding en info over alle opleidingen. Er is ook een voltijdopleiding voor jongeren.
Publicatiedatum: