"Bio-bananen worden ons hoofdproduct"

Nacho Ballester van start met Maua Organics

Tholen - Nacho Ballester en Mosses Asturias richten zich sinds twee maanden met Maua Organics op de im- en export van biologische groenten en fruit. "Bananen worden ons hoofdproduct, maar we importeren ook avocado's, mango's en limes. In het winterseizoen gaan we starten met Spaans citrus en dit willen we volgend jaar uitbreiden naar een jaarrond citruspakket. We richten ons puur op biologische producten", vertelt Nacho, die opgegroeid is in Rotterdam en afkomstig is uit een familie van citrusimporteurs en exporteurs.


Nacho Ballester en Mosses Asturias.

Hij gelooft in de toekomst van biologische producten. "Bio is een groeiende markt. Met name in Noord-Europa zijn consumenten zich steeds bewuster van gezond eten, maar ook van milieuvriendelijke teeltsystemen en het verbeteren van de omstandigheden van telers in arme landen.""Ik heb inmiddels bio-leveranciers bezocht in Mexico en de Dominicaanse Republiek en ga binnenkort naar Peru. We krijgen goede reacties uit de markt. We bieden jaarrond bio-bananen aan. Verder hebben we momenteel steenfruit, citroenen en blauwe bessen uit Spanje en appelen en peren uit Sargentini. Deze week gaan we de eerste avocado's en limes uit Mexico laden en de eerste gember uit Peru", vertelt Nacho.Aan toekomstplannen ontbreekt het de ervaren handelaar niet. "We gaan verder starten met exoten als baby-bananen, carambola's en granadilla's en gaan ook gedroogd biologisch gedroogd fruit aanbieden. Op dit moment is Noord-Europa ons belangrijkste afzetgebied met Duitsland, Scandinavië en Zwitserland als belangrijkste landen. Maar we willen ook Europees product, zowel Nederlands als Spaans, naar Canada en de VS gaan exporteren."

Voor meer informatie:

Nacho Ballester
Maua Organics
Laagraven 12
3439 LG Nieuwegein
Tel: +31 (0)30 7603161
nacho@mauaorganics.nl
www.mauaorganics.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.