Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Francis Kint wordt CEO bij Vion Food

Vion Food benoemt de Belg Francis Kint (53) per 1 september tot CEO. Kint neemt de leiding over van interim CEO Tom Heidman die eveneens per 1 september opnieuw in de raad van commissarissen wordt benoemd. Sinds 2013 was Kint CEO bij UNIVEG, een wereldwijde leverancier van groente- en fruitproducten. In die hoedanigheid was hij mede verantwoordelijk voor de in juni afgeronde fusie met Greenyard Foods.

Na zijn studie civiele techniek aan de universiteit van Gent en het vervullen van zijn militaire dienst, begon Kint als consultant bij Accenture, waarna hij aan de slag ging bij Sara Lee. Vervolgens voerde zijn internationale loopbaan hem langs diverse management functies bij bedrijven als Chiquita (Vice President North and Eastern Europe), Fiskars (President Europe) en UNIVEG. Tijdens zijn loopbaan werkte hij onder andere in België, Frankrijk en Duitsland.

"De dynamiek van de hedendaagse voedselindustrie heeft geen geheimen voor Francis. Hij is bekend met de uitdaging van het omgaan met verse producten en zeer ervaren in het onderhouden van goede relaties met leveranciers, afnemers en producenten wereldwijd", zegt Sipko Schat, voorzitter van de raad van commissarissen van Vion Food. "Daarnaast is Francis een verbinder pur sang. Hij is in staat mensen en bedrijven met verschillende achtergronden en culturen effectief met elkaar te laten samenwerken."

Eerder dit jaar rapporteerde Vion Food verbeterde resultaten over 2014. Samen met de operationele verbeteringen, aanpassingen in de footprint en de robuuste financiële positie, is daarmee een gezonde basis gelegd voor verdere resultaatsverbetering. De ingezette koers en focus op optimalisering van de marge door middel van valorisatie alsmede verdere kostenreductie, geven vertrouwen voor de toekomst. De in april 2015 overeengekomen en in juni afgeronde nieuwe werkkapitaalfinanciering geeft de financiële armslag om de toekomstplannen te bewerkstelligen.

Met de benoeming van Kint als CEO bestaat de raad van bestuur van Vion Food uit Kint en de eerder dit jaar aangetreden CFO Joost Sliepenbeek.

Benoeming Henk van den Bogaart

Tevens wordt Henk van den Bogaart met ingang van 1 oktober benoemd tot directeur human resources bij Vion Food. Henk is afkomstig van Wessanen waar hij zich als executive vice president HR & Organisation in de afgelopen twaalf jaar heeft ontplooid tot een veelzijdig HR manager die menig verandertraject heeft begeleid. Hij steunt hierbij op zijn brede internationale HR ervaring, opgedaan bij onder andere Akzo, Gist-brocades en Philips.

Met de laatste benoemingen is het team dat leiding gaat geven aan Vion Food compleet. Daarmee is Tom Heidman in de gelegenheid terug te keren in de raad van commissarissen.

"We zijn Tom dankbaar voor zijn inzet in het afgelopen half jaar. Met de hulp van velen binnen Vion heeft hij een goede basis gecreëerd voor de toekomst van Vion. Wij hebben het volste vertrouwen dat Francis de juiste man is deze toekomst van Vion verder vorm te geven", aldus Schat.
Publicatiedatum: