
Abonneren
Vacatures
- Loodsmedewerk(st)ers Groente en Fruit
- Global Sourcing Manager
- Business Unit Manager Importeurs & Exporteurs
- Docent Teelt
- Buying Operations Manager (BOM Process)
- Bestuurslid
- Internationaal accountmanager Duitsland
- Manager Operations Ethiopia
- Quality controller
- Manager Packing Station
Top 5 - gisteren
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Amandelpasta en gemengde notenpasta in grote 'jubileumpotten'
- Biologisch akkerbouwer Douwe Monsma aan tafel bij onderhandelingen landbouwakkoord
- "Nederlandse leiders putten sterk uit de ervaringen in Denemarken bij het ontwikkelen van de markt"
Top 5 - afgelopen week
- Geitenhouderij De Molswaerd gaat van biologisch naar eco-vriendelijk
- John Arink speecht tijdens protest bij Rabobank
- Onkruidrobot maakt indruk op RTL-presentator Lodewijk Hoekstra
- Biologische paddenstoelenkwekerij zet deuren wijd open na nieuwbouw
- Roomijs van BD-landbouwer Tim Moerman in BinnensteBuiten
Top 5 - afgelopen maand
- Mestoverschot? Niet in de biologische sector
- Geitenhouderij De Molswaerd gaat van biologisch naar eco-vriendelijk
- De Wijndragers neemt het merk Van TON uit Zierikzee over
- Potgrond met turf funest voor natuurgebieden, maar alternatief lijkt moeilijk te vinden
- "Overheid beschermt mensen en natuur onvoldoende tegen schadelijke effecten van bestrijdingsmiddelen"
"Verder kijken dan alleen voeding"
Diploma's opleiding tot Natuurvoedingskundige uitgereikt
"Waar veel reguliere voedingsopleidingen zich richten op de details, voedingsstoffen en de wetenschappelijke kant, gaat de opleiding tot Natuurvoedingskundige op de Kraaybeekerhof verder", stelt Maran Kniese. "De ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en de brede kijk op voeding kenmerken de opleiding. Je leert er over het belang van natuurlijke voeding en het effect dat het op zowel de fysieke als geestelijke gezondheid kan hebben."
Maran past haar nieuwe kennis over het geestelijke aspect van voeding direct toe in haar werk als organisatiepsycholoog. Bijvoorbeeld door mensen nog meer te zien als uniek individu in plaats van als vervangbare arbeidskracht. Anderen kiezen juist een nieuwe richting in hun carrière om de nieuwe kennis vorm te geven. Hester Gietelink werkte op de Zuidas maar begon tijdens de opleiding een bedrijf dat onder andere advies geeft over natuurlijke voeding. Hester: "Het is leuk om te zien hoe iedereen tegen het einde van de opleiding een totaal andere richting kiest."
Ze heeft veel gehad aan de lessen over het waarnemen. "We keken bijvoorbeeld naar de groei van een plant. Dat doe je normaal nooit en dat geldt ook voor je leven. In alle haast vergeten we soms te kijken naar wie we zijn en wat we willen zijn. Tijdens deze opleiding leer je hier wel naar te kijken."
De opleiding stimuleert om samen over toekomstdromen te praten en deze te verwerken in een persoonlijk plan. Daarbij leerden de studenten elkaar van dichtbij kennen. Maran blikt terug: "Toen we onze toekomstplannen presenteerden was dat best een magisch moment. Mensen durfden voor zichzelf te kiezen en te kijken naar wat ze echt wilden in het leven."
Volgens Hester biedt de opleiding naast persoonlijke ontwikkeling ook concrete zakelijke kansen. "Gezond en bewust eten is iets waar mensen veel mee bezig zijn. Er is veel vraag naar onze kennis. Met mijn bedrijf geef ik voedingsadvies, workshops en verzorg ik buffetcatering. Dit geeft aan hoe breed wij worden opgeleid."
Het groene landgoed van de Kraaybeekerhof en de kundige docenten zijn grote pluspunten aan de opleiding. Het versterkt de sfeer binnen de groepen waar mensen leren vanuit heel diverse achtergronden. Behalve dat men elkaar leert kennen door te praten over de persoonlijke ontwikkelingsplannen, wordt er ook samen gegeten na bijvoorbeeld de kookworkshop. Maran: "Je gaat samen lekker eten met een drankje erbij, want het leven mag mooi zijn. Zo ontstaan er bijzondere en onverwachte vriendschappen."
Voor meer informatie: www.kraaybeekerhof.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-24 John Janssen neemt afscheid als voorzitter BioLogisch Limburg
- 2023-05-24 "Rond de plukperiode wordt er steeds meer gekeken naar tijdelijke huisvesting"
- 2023-05-22 "Milieuscore motiveert bedrijven om te verduurzamen"
- 2023-05-22 Judith Deusings benoemd tot bestuurslid van BioLogisch Limburg
- 2023-05-16 Jaarverslag Skal 2022: 6.538 inspecties uitgevoerd, sector groeit met 1,7% naar 5.781 bedrijven
- 2023-05-16 "Doen banken genoeg tegen klimaatverandering?"
- 2023-05-12 "Geen krop sla uit de voedselflat, maar wel biologisch-dynamische eieren"
- 2023-05-09 BD Grondbeheer: Ruim een half miljoen euro aan donaties in 2022 voor vrije grond
- 2023-05-05 OPTA Europe verwelkomt de Polish Chamber of Organic Food (PIZE) als nieuw geassocieerd lid
- 2023-05-05 Alibaba-oprichter Jack Ma geeft nu les over duurzame landbouw
- 2023-05-04 Bijna 3.000 aanmeldingen voor SOS Slaapkamer
- 2023-05-04 Landbouw Adviespool publiceert bedrijfseconomische verkenning naar een biologische bedrijfsvoering
- 2023-05-03 Extra controles op samenstelling biologische producten
- 2023-05-02 Skal gaat etiketcontroles uitvoeren bij verkooppunten
- 2023-05-02 Ronnie Cummins overleden
- 2023-04-28 Waar let je als Skal-inspecteur op bij een inspectie?
- 2023-04-25 Masterclass Biologisch Ondernemen start 30 mei
- 2023-04-18 "Zeven knopen doorhakken voor een nieuwe landbouwvisie"
- 2023-04-14 OPTA Europe en Asobio bundelen hun krachten
- 2023-04-14 Crowdfunder PlusPlus groeit door als onderdeel van Lendahand