Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gezocht: Partners voor de comeback van het haantje!

Chris en Marjanne Borren van biologisch legpluimveebedrijf De Lankerenhof zoeken Euro-Toqueskoks met hart voor het haantje. Koks die het belangrijk vinden om hun gasten een lekker, gezond, duurzaam, puur en bijzonder Nederlands product met karakter voor te schotelen.

Het haantje is terug!

Het haantje is terug! Vroeger aten we jonge haantjes, maar door de jaren heen zijn ze van ons menu verdwenen. Zonde, want haantjes zijn super lekker. Waarom de haantjes verdwenen kunt u hier lezen. Kort gezegd komt het erop neer dat we zijn gaan denken dat haantjes van legrassen niet lekker zouden zijn of veel te weinig vlees zouden hebben. Dus worden de haantjes direct na uitkomst uit het ei afgevoerd. Chris en Marjanne Borren van De Lankerenhof vinden deze verspilling zonde, omdat juist het vlees van deze haantjes heel erg lekker is. Dat bleek na experimenten waarin de haantjes op verschillende leeftijden werden bereid. Ze werkten daartoe samen met wild- en gevogeltespecialisten en koks als Ralph de Kok en Nel Schellekens (Euro-Toques restaurant De Gulle Waard). Nadat de culinaire pers lovende artikelen schreef over de comeback van het haantje, zijn de haantjes op de markt gebracht onder de naam 'Haantje de Coq'. Haantjes die een lekker jong hanenleven hebben geleid en de smaak van vroeger weer laten herleven. Haantjes de Coq groeien langzaam, krijgen veel beweging en eten biologisch voer. Hierdoor hebben ze stevig vlees met karakter, zijn ze toch mager en hebben ze een pure smaak met een bite. Haantje de Coq past daarmee helemaal in deze tijd.
 


Haantje de Coq in de keuken

De haantjes - met een slachtgewicht van circa 800 tot 900 gram - worden in zijn geheel en diepgevroren geleverd. Haantje de Coq is een heerlijk en eerlijk Hollands alternatief voor piepkuikens die vaak geïmporteerd zijn. Heel of half op het menu is de beste toepassing. Nel Schellekens en Ralph de Kok laten dat in deze video vol met inspiratie en recepten zien. Haantjes de Coq zijn netjes diepgevroren en u mag van Chris en Marjanne - en van Nel Schellekens - aannemen dat dit zeker niet ten koste gaat van de kwaliteit. "Na ontdooien is er geen verschil met een niet-ingevroren haantje. Daarnaast hebben de langzaam groeiende haantjes nauwelijks last van vochtverlies, in tegenstelling tot hun snelgroeiende soortgenoten. Haantjes de Coq zijn daardoor altijd lekker sappig. En natuurlijk is de houdbaarheid van een diepgevroren haantje in uw keuken ook een pré", vertelt Chris Borren.
 

Partners gezocht

Chris en Marjanne Borren zoeken Euro-Toquespartners. Ze hebben nu meer vraag dan aanbod en moeten eigenlijk uitbreiden, maar dit brengt investeringen en risico's met zich mee. Vandaar dat ze partners zoeken om mee samen te werken zodat er enige zekerheid is voor de afzet en er een planning gemaakt kan worden. "We zoeken koks die mee willen werken om het haantje weer terug op de kaart te krijgen. Koks die het belangrijk vinden om hun gasten een lekker, gezond, duurzaam en bijzonder Nederlands product met karakter en een bite te serveren. Bent u geïnteresseerd? Dan vinden we het hartstikke mooi als u contact met ons opneemt. De eerste 25 geïnteresseerden kunnen we een gratis proefpakket aanbieden", aldus Chris.

Voor meer informatie:

Chris en Marjanne Borren
De Lankerenhof
Lankerensweg 18
3781 NB Voorthuizen
0342 473337
[email protected]
www.lankerenhof.nl
Publicatiedatum: