Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische boerderijen trekken 55.000 bezoekers

Bijna 55.000 mensen hebben, ondanks het wisselvallige weer, afgelopen weekend een biologische boerderij bezocht. In heel Nederland deden ruim 150 boeren en tuinders mee, van groente- en fruittelers tot en met varkens- en pluimveehouders. Er waren rondleidingen, boerenmarkten en proeverijen. Doel van het Lekker naar de Boer-weekend is om de voordelen van biologisch meer bekendheid te geven en de band tussen boer en burger te versterken. Lekker naar de Boer vormt een jaarlijks hoogtepunt in de campagne 'Biologisch, lekker natuurlijk' van Bionext.
 
Beleving is waar het om draait bij Lekker naar de Boer. Paula Nijman, projectleider: "Kinderen konden eieren rapen, een speurtocht doen in de groentetuin of met een kalf knuffelen." Voor volwassenen waren er rondleidingen over het erf. "Veel biologische boeren en tuinders zijn trots op hun bedrijf en vertellen met passie over de buitenuitloop voor hun kippen of de twintig soorten groenten die ze verbouwen. En welke voordelen de biologische teelt heeft voor het dierenwelzijn en de biodiversiteit, bijvoorbeeld omdat ze geen pesticiden gebruiken."

Vruchtbare bodems kregen dit jaar speciale aandacht, in het kader van het Jaar van de Bodem 2015. Op diverse boerderijen werd uitleg gegeven over de bodem en voor kinderen was een informatie- en werkblad ontwikkeld. Paula: "Biologisch boeren begint met een gezonde en vruchtbare bodem. De boeren werken met organische mest en compost en laten de grond regelmatig een periode 'met rust', zodat deze zich kan herstellen. Tijdens Lekker naar de Boer kun je zien hoe dit in de praktijk werkt."

Voor meer informatie: www.lekkernaardeboer.nl


 
Publicatiedatum: