
Abonneren
Vacatures
- Loodsmedewerk(st)ers Groente en Fruit
- Global Sourcing Manager
- Business Unit Manager Importeurs & Exporteurs
- Docent Teelt
- Buying Operations Manager (BOM Process)
- Bestuurslid
- Internationaal accountmanager Duitsland
- Manager Operations Ethiopia
- Quality controller
- Manager Packing Station
Top 5 - gisteren
- Ramon Alcedo nieuwe directeur van Fairtrasa Peru
- Normec Groen Agro Control eerste commerciële laboratorium dat PFAS analyseert onder accreditatie
- Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- "Hillegom doet genoeg aan bio-bollenteelt"
- Bestuurlijke consultatie landbouwakkoord door LTO-bestuurders
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
"Jammer, voorzien in behoefte aan goed gekookt biologisch eten"
Eetlust in Zutphen gaat sluiten
Op 23 april stond al een bericht op de Facebookpagina dat Eetlust slechts tijdelijk onderdak had gevonden in het Huis van Borro, een middeleeuws pand midden in Zutphen. Eigenlijk zou Eetlust vorig jaar in De Kas aan de Harenbergweg open gaan, maar dit gebouw werd in brand gestoken. De ondernemers en de gasten voelden zich inmiddels zo thuis in Het Huis van Borro, dat ze graag wilden blijven, maar daarvoor was opnieuw een vergunning nodig. Dit is niet gelukt. "Het is vooral een samenloop van omstandigheden. Te lang in onzekerheid over de mogelijkheid om door te gaan, geen harde toezeggingen van de gemeente."
De ondernemers geven op Facebook aan zeker bezig te zijn met nieuwe plannen. Ze zijn op zoek geweest naar andere panden, maar de realiteit is dat ze de afgelopen 1,5 jaar al te vaak opnieuw begonnen zijn. "De batterij is leeg. En dat is heel jammer, want het restaurant loopt goed, voorziet in een behoefte aan goed gekookt biologisch eten. Daar ligt het dus zeker niet aan. Na de zomer kijken we verder."
Klik hier om naar de Facebookpagina te gaan.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'
- 2023-04-05 Zwitserse bio-sector zet met biologisch horeca-label in op extra omzet
- 2023-04-03 Meld uw duurzame horecalocatie aan voor de Gaia Green Awards 2023
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport