"Jammer, voorzien in behoefte aan goed gekookt biologisch eten"

Eetlust in Zutphen gaat sluiten

Biologisch restaurant Eetlust sluit per 1 juli de deuren. Dit melden de ondernemers op de Facebookpagina van Eetlust in Zutphen: "Het doek valt... Eetlust sluit per 1 juli de deuren. Dus wil je nog een allerlaatste keer komen genieten van ons onvolprezen broodje hummus, de romige knoflook-uiensoep, de Reis door de Keuken, de worteltaart, de mascarponetaart met witte chocola en blauwe bessen, de salade Eetlust met rauw gemarineerde asperges, de Indiase Dahl met gestoomde notenrijst, het hartige taartje met geitenkaas, de streekburger, de Dutch Weedburger, de pizza Eetlust met rucola en blauwe kaas of de mousse van yoghurt met rabarber en basilicum? Wacht dan niet te lang, want het beloven zinderende laatste weken te worden!"

Op 23 april stond al een bericht op de Facebookpagina dat Eetlust slechts tijdelijk onderdak had gevonden in het Huis van Borro, een middeleeuws pand midden in Zutphen. Eigenlijk zou Eetlust vorig jaar in De Kas aan de Harenbergweg open gaan, maar dit gebouw werd in brand gestoken. De ondernemers en de gasten voelden zich inmiddels zo thuis in Het Huis van Borro, dat ze graag wilden blijven, maar daarvoor was opnieuw een vergunning nodig. Dit is niet gelukt. "Het is vooral een samenloop van omstandigheden. Te lang in onzekerheid over de mogelijkheid om door te gaan, geen harde toezeggingen van de gemeente."

De ondernemers geven op Facebook aan zeker bezig te zijn met nieuwe plannen. Ze zijn op zoek geweest naar andere panden, maar de realiteit is dat ze de afgelopen 1,5 jaar al te vaak opnieuw begonnen zijn. "De batterij is leeg. En dat is heel jammer, want het restaurant loopt goed, voorziet in een behoefte aan goed gekookt biologisch eten. Daar ligt het dus zeker niet aan. Na de zomer kijken we verder."

Klik hier om naar de Facebookpagina te gaan.




Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.