Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kennisnetwerk Biologische Landbouw te gast bij Biostee

Het kennisnetwerk biologische landbouw van DLV Plant was dinsdag 9 juni te gast bij het akkerbouwbedrijf de Biostee in Zuid-Beijerland (Hoeksewaard). Uit diverse regio's van het land waren ongeveer 25 telers aanwezig. Christoffel den Herder van DLV Plant doet verslag:



De Biostee bestaat uit een samenvoeging van drie afzonderlijke akkerbouwbedrijven die na de omschakeling intensief samen zijn gaan werken. Opvallend is dat elk van de telers in de samenwerking een eigen rol heeft in het geheel. Ard van Galen houdt zich veel bezig met de afzet van de producten terwijl Arian de Jong en Pieter Hugo Visser zich meer op de teelt en mechanisatie hebben gericht. Dit past uitstekend onderling.



Het bedrijf oogt modern waarbij nieuwe bedrijfsgebouwen, moderne mechanisatie en slimme techniek kenmerkend zijn. Het bedrijf teelt onder andere zaaiuien, consumptieaardappels, peen, knolselderij en gras/klaver. De gras/klaver wordt sinds kort gevoerd aan eigen melkkoeien. Recent heeft de Biostee namelijk een eigen melkveebedrijf gestart dat in opbouw is naar 200 melkende koeien. Zo worden kringlopen van mest en gras/klaver gesloten op het eigen bedrijf.







Voor meer informatie: www.dlvplant.nl
Publicatiedatum: