Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel belangstelling workshops BodemBeLEEFdagen

De BodemBeLEEFdagen in Kollumerzwaag zijn voor zowel de organisatie als voor het aanwezige publiek zeer succesvol verlopen. Onder zonnige weersomstandigheden kon iedereen kennismaken met alles wat met bodembeheer en bodembiologie te maken heeft.


Diverse informatiestands in de bedrijfshal van Mulder Agro.

Op vrijdag 12 juni waren er 23 verschillende workshops die twee keer werden gehouden verspreid over het bedrijfsterrein van Mulder Agro. Het publiek was een aandachtig gehoor voor de diverse inleiders die uit Nederland en zelfs uit Polen, Belgiƫ en Duitsland daarvoor naar Kollumerzwaag waren gekomen. Meer dan 400 mensen hebben op deze dag twee of soms drie verschillende workshops bezocht.Op vrijdagavond was een thema-avond over de boerensmaak en de relatie tussen bodemgezondheid en gezond voedsel waar nog eens 150 mensen aanwezig waren. Op zaterdag 13 juni was er voor consumentenpubliek een programma met 14 workshops onder andere over bodembeheer in de eigen volkstuin, het maken van compost, aspecten van bijen, en voor de kinderen werkten IVN Gidsen met leskisten over biodiversiteit en bodemleven.
 


Het terrein rondom de bedrijfsgebouwen was bezet met een groot aantal machines van loonwerkers voor bodemverbetering, bemesting en met niet kerende grondbewerking. Er waren grote profielkuilen gegraven en voor de echte 'bodembeleving' moesten de bezoekers eerst door een diepe profielkuil lopen voordat zij de bedrijfshallen konden binnenlopen.


'De bodem in'.

Bekijk hier een video over de BodemBeLEEFdagen:Voor meer informatie: www.mulderagro.nl
Publicatiedatum: