Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onkruidbestrijding in biologische maïs in Almere

De biologische maïs van ERF B.V. in Almere wordt momenteel geëgd met een Treffler wiedeg om klein onkruid te bestrijden. Voor opkomst is het perceel gebrand met een zogenaamde strokenbrander. Deze brander zorgt ervoor dat alleen het onkruid in de rij weggebrand wordt. Het onkruid tussen de rijen is immers aan te pakken met een schoffelmachine. Voor opkomst is er 40 kub biologische drijfmest op het perceel uitgereden, na opkomst wordt er nog 20 kub biologische digestaat aangewend.Het perceel biologische maïs van ERF in Almere beslaat 65 hectare en is ingezaaid met het biologische maïsras LG32-02.

Deze rijenbrander is overigens ook te zien op de Biologische Velddag, woensdag 24 juni in Lelystad: www.biologischevelddag.nl.

Speciaal voor (melk)veehouders wordt dit jaar via Agrifirm Feed een symposium gehouden. Hierin zal onder andere uitgebreid stil worden gestaan bij de mogelijkheden om de ruwvoerproductie en -benutting goed onder de loep te nemen. Het symposium begint om 10:15 uur, opgave via deze pagina. Tussen de middag is er een lunch en daarna begint het programma op de Biologische Velddag.
Publicatiedatum: