Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vrijdag 12 juni in Utrecht:

Studiedag 'De bodem onder je bedrijf'

Reudink organiseert samen met Bionext een studiedag voor rundvee- en geitenhouders met als thema 'De bodem onder je bedrijf'. Dit in het kader van het jaar van de bodem. Aan het woord komen onder meer Nick van Eekeren van het Louis Bolk Instituut en 'bodemboer' en melkveehouder Gerjo Koskam. Dagvoorzitter Heleen Klinkert van Bionext geeft een workshop 'Bodem op eigen bedrijf', waarin ze uitlegt welke stappen u kunt maken op uw bedrijf om meer uit de bodem te halen.

Lees hier de uitnodiging:

In het jaar van de Bodem nodigen wij u van harte uit voor de studiedag 'De bodem onder je bedrijf' op vrijdag 12 juni 2015 van 10:00-15:30 uur. Locatie ochtendprogramma: De Uithof Yalelaan 1, 3584 CL Utrecht (Zaal C.102 Androclusgebouw faculteit Diergeneeskunde) Locatie middagprogramma: Biologisch melkveebedrijf de Tolakker, Jenalaan 19 3584 CK Utrecht.Programma

10:00 uur - Inloop.
10.30 uur - Welkom door Reudink en dagvoorzitter Heleen Klinkert van Bionext met inspirerende fragmenten uit nieuwe Nederlandse bodemdocumentaire 'Bodemboeren'.
11:00 uur - Bodemboer aan het woord; Melkveehouder Gerjo Koskamp vertelt over zijn ervaring met grasland- en bodembeheer waaronder beheer kruidenrijk grasland en beweiding van granen.
11:45 uur - Bodemkwaliteit en graslandbeheer door Nick van Eekeren van het Louis Bolk Instituut; Waar moet je op letten?
12:30 uur - Lunch.
13:30 uur - Doe de bodemcheck met Nick van Eekeren; Op het praktijkbedrijf wordt de bodem door een profielkuil beoordeeld en laten we u kennismaken met een beoordelingssysteem die op uw eigen bedrijf kan worden toegepast.
14:30 uur - Workshop 'Bodem op eigen bedrijf' door Heleen Klinkert; Welke stappen kunt u maken op uw bedrijf om meer uit de bodem te halen. Waar loop je tegenaan in je grasland- en bodembeheer? Waar zou je ondersteuning willen qua advies/begeleiding? Hoe ga je verder na deze studiedag?
15:30 uur - Afsluiting.

We stellen uw aanwezigheid zeer op prijs. Voor een goede organisatie van de dag is het noodzakelijk dat u zich vóór 5 juni aanmeldt door een mail te sturen naar: [email protected].
Publicatiedatum: