"Proevers vanuit het hele land na winst AD Friettest"

Frietwinkel smaakt naar meer

Tholen - De Frietwinkel by Dapp kwam eind april als winnaar uit de bus bij de AD Friettest 2015. Sindsdien is het nog drukker in de zaak aan de Vinkenburgstraat 10 in Utrecht. "Het liep al heel erg goed, maar het gaat nu echt super. Vooral de eerste twee weken na de uitverkiezing kregen we aanloop vanuit het hele land. Iedereen wilde even komen proeven van onze frieten. Mensen reageerden sowieso erg enthousiast en we kregen veel aandacht in de media", vertelt Roderick Heijning, initiatiefnemer van de Frietfiets, waar de Frietwinkel uit voortgevloeid is. Deze is in augustus 2014 geopend en Roderick sluit niet uit dat er in de toekomst meer Frietwinkels bij zullen komen.
 


Hij is er erg blij met waar het bedrijf nu staat. "Het is een paar jaar geleden heel klein begonnen, de eerste fiets heb ik samen met mijn schoonvader in elkaar geknutseld. Een pilot onder familie en vrienden sloeg zo goed aan dat ik besloot om het ook op de Utrechtse markt te proberen. Daarna nam het al snel een vlucht. Met hulp van investeerders heb ik vervolgens in de techniek achter de Frietfiets geïnvesteerd en besloot ik mijn baan in de maatschappelijke dienstverlening op te zeggen en me fulltime te gaan inzetten voor de Frietfiets."
 
Maar waarom ging Roderick specifiek voor verse friet? "Ik ben na een opmerking van mijn vader op het idee gekomen. Hij zei dat hij verse patat zou gaan verkopen, indien zijn bedrijf ooit failliet zou gaan. Hier maak je iedereen blij mee. De drie belangrijkste pijlers werden, biologisch, duurzaam en ambachtelijk. Dit zie je terug in ons assortiment, de biologische producten, het verantwoorde verpakkingsmateriaal en de aardappelen die elke dag vers worden gesneden."
 
Roderick runt het bedrijf sinds vorig jaar samen met Siem van Bruggen. "Siem heeft onze website mede gebouwd en dit klikte zo goed dat we in maart 2014 samen Dapp bio Food opgericht hebben, daaronder vallen nu zowel de activiteiten rond de Frietfiets als de winkel. Het bedrijf is inmiddels zodanig gegroeid, dat we er niet aan ontkomen om bepaalde dingen uit handen te geven. Daarom hebben we voor de Frietwinkel een chef van de winkel aangesteld, zodat wij genoeg tijd hebben voor de fietsen."
 
Roderick is zelf vaak op pad met de Frietfiets. "Naast de activiteiten met de winkel, loopt ook dit heel goed door. De Frietfiets wordt vooral veel gehuurd voor kleine bedrijfsfeesten. We hebben nu vijf fietsen, waaronder twee franchise-fietsen in Zwolle en Enschede. De eerste fiets zal een museumstuk worden."
 

Tweede Frietwinkel?

De ondernemer sluit overigens niet uit dat er meer Frietwinkels zullen komen. "Dit zal in de toekomst wellicht wel gaan gebeuren, maar nu focussen we ons op het belangrijkste; namelijk het bakken van de allerlekkerste biologische frieten!"

Voor meer informatie:

Roderick Heijning
Dapp bio Food
Vinkenburgstraat 10
3512 AD Utrecht
085 2738002
info@frietfiets.nl
www.dappbiofood.com

www.frietwinkel.nl
www.frietfiets.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.