Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Excursie rijpadensystemen Denemarken

Op 15 en 16 juni is er een excursie naar diverse vollegrondsgroentebedrijven in Denemarken. Thema van de excursie is rijpadensystemen. Tijdens deze (internationale) excursie worden praktijkervaringen en onderzoeksresultaten besproken. De voertaal is Engels. Gedurende de twee dagen worden de volgende bedrijven bezocht:

Boerderij Skiftekaer, biologisch vollegrondsgroentebedrijf met een rijpadensysteem op een spoorbreedte van 2,15 meter. Op het bedrijf worden aardappel, ui , kool en andere gewassen verbouwd. Op het bedrijf wordt een systeem met volledig rijpaden vergeleken met een conventioneel systeem met ploegen. De universiteit van Aarhus doet onderzoek naar de effecten in de bodem.


Oogst van ui op Skiftekaer.

Aarstiderne, dit biologisch bedrijf verzorgt 45.000 groentepakketten in Denemarken en Zweden. Op dit bedrijf wordt ook gewerkt met een rijpadensysteem op 2,15 meter spoorbreedte. Op het bedrijf worden proeven bezocht waarin het gebruik van groenbemesters voor gewassen met een hoge nutriëntenbehoefte wordt geoptimaliseerd.

Op dinsdag is er een mini-seminar op het eiland Samsø. Dit seminar vindt plaats op de boerderij van Kjehldahl. Er komen sprekers uit Tasmanië, Denemarken en Nederland. Op dit gangbare bedrijf wordt gewerkt met een nieuwe Gantry van ASA lift met een spoorbreedte van 9,6 meter. Er worden aardappel, ui, kool, knolselderij, groentezaden en wintertarwe verbouwd.


Gantry van ASA lift bij Kjehldahl.

Tot slot wordt er nog een bezoek gebracht aan de boerderij van Birkemosegaard. Hier wordt al 20 jaar gewerkt met een rijpadensysteem (voor GPS met markeerders). Op de boerderij worden broccoli, bloemkool en andere kolen verbouwd.
De 2 daagse excursie naar Denemarken zijn circa 420 euro per persoon. Dit is exclusief reiskosten naar Denemarken.

Voor meer informatie:

Sander Bernaerts
Naturim
06 81086041
[email protected]
www.naturim.nl

De excursie naar Denemarken vindt plaats vooraf de internationale CTF (Controlled Traffic Farming) conferentie in Praag: informatie op deze pagina.
Publicatiedatum: