Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boek toont schokkende gevolgen van overbevolking en -consumptie

'Overdevelopment, Overpopulation, Overshoot (OVER)' is de titel van een nieuw boek dat laat zien hoe we de planeet uitbuiten. Het boek staat vol met krachtige en suggestieve beelden, waarmee OVER zich richt op de vele uitdagingen als gevolg van de overbevolking (7,3 miljard) en de enorme groei hiervan (1,5 miljoen mensen per week).

OVER werd gemaakt als middelpunt van de '2015 Global Population Speak Out'-campagne, die mensen en organisaties over de hele wereld de kans geeft om invloed te hebben op de toekomst van het leven op deze planeet, door een stem te geven aan hun aspiraties voor een meer duurzame toekomst. 'Speak Out' belooft internationale aandacht te vragen voor de vele crises veroorzaakt door menselijk gedrag en de toch al enorme grootte van de wereldbevolking en de aanhoudende groei hiervan. Tegelijkertijd wijst 'Speak Out' ook de weg naar een meer duurzame menselijke relatie met de planeet: door vroegtijdige stabilisatie van de wereldbevolking.



In het boek tonen foto's onder meer dat de Gele rivier in Mongoliƫ zo vervuild is dat het bijna onmogelijk is om in de buurt van het water te ademen, hoe het landschap in Bangladesh vol vuilnis lag, dat het Indonesisch regenwoud getransformeerd is tot palmolieplantage en dat onze elektronische rommel meestal eindigt in Derde-Wereldlanden.

Klik hier om het boek te bekijken.
Publicatiedatum: