Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Pieper' bezoekt bio-teler in TV-programma 'Later als ik groot ben'

Pieper, 'de meest hippe pieper van Pieperland', neemt in het Ketnet-kinderprogramma 'Later als ik groot ben' de kijker elke aflevering mee naar iemand die zijn werk met heel veel passie doet, de 'Held'. Dit keer was het de beurt aan Danny Billens, biologische fruitteler in Gooik (in Pajottenland). De voormalige bakker teelt nu fulltime biologische appelen, peren en kersen op zijn bedrijf 't Bioschuurke.Hij geeft een uitgebreide rondleiding over zijn bedrijf, vertelt over het materiaal dat hij gebruikt, het snoeien en de bijenkassen in de boomgaard. Hij laat zelfs nog zien hoe de kinderen eenvoudig een pit uit de kers kunnen halen. Ook vertelt hij een mop.

Pieper concludeert op het eind van de video: "Fruit telen is een supercool beroep. Ik heb zoveel bijgeleerd. Nu weet ik zelfs alles over de bloemetjes en de bijtjes. Danny, je bent een kei in je vak!"

Bekijk hier de aflevering van Later als ik groot ben:

Publicatiedatum: